Deel dit artikel
-

FNV leden bij Delta Fiber klaar voor actie

De werknemers van Delta Fiber, de derde grootste telecomprovider van Nederland, zijn niet te spreken over het cao-eindbod van hun werkgever en bereiden zich voor op acties. De kern van het ongenoegen: een schamele loonsverhoging van 3 procent en het ontbreken van ontzie maatregelen zoals een Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) en de 80-90-100 regeling.

Er zijn flyers verspreid, handtekeningen verzameld bij ruim de helft van de werknemers, en er zijn poortacties georganiseerd waar honderden werknemers aan deelnamen. Desondanks blijft Delta Fiber volharden in hun standpunt. De vakbond kreeg steevast hetzelfde antwoord: We hebben de gestegen prijzen voldoende gecompenseerd. En je moet het ook leuk vinden om bij een groeiend bedrijf te werken.

Dit antwoord schiet de werknemers duidelijk in het verkeerde keelgat. Het besef dat hun inzet en loyaliteit niet op waarde worden geschat, heeft geleid tot een breed gedragen besluit om actie te voeren. Hoe en waar de acties precies zullen plaatsvinden, wordt de komende weken verder uitgewerkt.

De roep om betere arbeidsvoorwaarden komt niet alleen voort uit een verlangen naar een eerlijker loon, maar ook uit een diepgevoelde behoefte aan maatregelen die bijdragen aan een gezonde werk-privébalans en een duurzame inzetbaarheid. De ontbrekende RVU (eerder stoppen met werken-regeling) en 80-90-100 regeling (80% van de werkweek werken, voor 90% van het loon en 100% pensioenopbouw) zijn hierin cruciaal, zo benadrukt Pérez.

Er werken bij Delta Fiber zo’n 850 werknemers. Zij vallen onder de cao Breedband en Telecommunicatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond