Deel dit artikel
-

FNV: Medewerkers Picnic straks toch onder cao Supermarkten

Medewerkers van websuper Picnic gaan toch onder cao Supermarkten vallen. Vakbond FNV laat weten dat daarvoor de cao is aangepast. Een hoger beroep in de zaak die de vakbond tegen de online-super had aangespannen, is daarmee van de baan.

Vorig jaar leed FNV een nederlaag in zijn maandenlange strijd tegen Picnic. Volgens de bond strijkt het bedrijf jaarlijks tien miljoen euro op door niet volgens de supermarkt-cao uit te betalen, zoals AH.nl en Jumbo.nl wel doen.

Picnic knipte eerder haar verschillende bedrijfsactiviteiten op, volgens de vakbond om onder de cao uit te komen. Zo is er een aparte bv voor de bezorging, voor het inpakken en voor de verkoop van de producten.

Juist deze verschillende activiteiten, zoals het inpakken of het bezorgen, pasten volgens de rechter niet binnen de voorwaarden voor de supermarkt cao. De bond vreesde na het vonnis dat ook ander websupers hun personeel in aparte bedrijven zou gaan stoppen.

In de nieuwe supermarkt-cao is beschreven dat ook supermarkten die hun activiteiten in losse onderdelen hebben ondergebracht, onder de cao vallen. Maar of Picnic daar akkoord mee zal gaan is nog maar zeer de vraag. Picnic-directeur Michiel Muller benadrukte herhaaldelijk dat Picnic een e-commercebedrijf is en dus niets met de supermarktcao te maken heeft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond