Deel dit artikel
-

FNV: Uniek sociaal plan voor maaltijdbezorgers Deliveroo

De FNV heeft een sociaal plan met Deliveroo opgesteld voor ruim 9000 maaltijdbezorgers nu Deliveroo op 30 november uit Nederland vertrekt. Daarmee raken duizenden Riders binnenkort hun werk kwijt.

Het afgesproken compensatiebedrag bestaat uit twee delen: een bedrag ter hoogte van 38 procent van hun inkomen in het afgelopen jaar én een bedrag gebaseerd op hun inkomen en arbeidsverleden. De compensatie is beschikbaar voor ruim 9000 Riders die voor Deliveroo hebben gewerkt in de periode augustus 2021-augustus 2022.

FNV ligt al langer met Deliveroo overhoop over de afwezigheid van arbeidsovereenkomsten en de toepassing van de cao beroepsgoederenvervoer. De door de FNV aangespannen rechtszaken voor individuele vakbondsleden en de twee hoger beroepszaken (cassatie) gaan dan ook door. In december wordt de uitspraak van de Hoge Raad verwacht over de dienstverbanden, en in het voorjaar van 2023 over de toepasselijkheid van de cao beroepsgoederenvervoer.

De FNV maakt zich zorgen dat Deliveroo Riders nu voor onder andere Uber Eats gaan werken, een andere maaltijdbezorger, die zich niet aan wet- en regelgeving houdt. Dijkman: ‘We mogen hopen dat de overheid, met name de belastingdienst, eindelijk gaat handhaven.

De compensatie is beschikbaar voor ruim 9000 Riders die voor Deliveroo hebben gewerkt in de periode augustus 2021-augustus 2022.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond