Deel dit artikel
-

FNV wint zaak tegen dubieuze domeinverkoper

Trademark Office, een bedrijf dat vaak onder valse voorwendselen domeinnamen registreert, heeft een rechtszaak tegen FNV Zelfstandigen verloren.

Volgens het bedrijf moest de zzp’er een factuur betalen voor de registratie van haar bedrijfswebsite. De rechter oordeelde dat er tijdig is geannuleerd en dat van kosten die Trademark Office claimde, niets is gebleken.

Het is de volgende tegenslag voor het bedrijf. Trademark Office blijkt in maart een schikking te hebben getroffen met dertig ondernemers wegens misleiding. Advocaten Nagessersing en Jeroen Thiele van Berntsen Mulder Advocaten, beiden hebben de schikking afgedwongen, kondigden vorige maand nieuwe juridische stappen aan omdat het bedrijf zijn praktijken niet wil stoppen.

Zzp’ers die een bedrijfswebsite hebben met de extensie .nl worden vaak zonder enige aanleiding door Trademark Office gebeld. Het bedrijf probeert ze over te halen om ook hun domeinnaam met de .com of .eu of .info-extensie te laten registreren. Uiteraard tegen betaling en dan meteen voor 10 jaar.

Daarbij wordt op zijn minst gesuggereerd en soms gewoon gezegd dat sprake is van een potentiële concurrent die met de domeinnaam aan de haal wil gaan. Vervolgens voert Trademark Office de druk op door te zeggen dat zzp’ers een zogenaamd eerste registratierecht hebben en dat er snel moet worden beslist omdat de domeinnaam anders wordt vrijgegeven voor een potentiële concurrent. Wie die concurrent is, kan Trademark Office onder het mom van privacy uiteraard niet vertellen.

Het FNV stelt: ‘Zzp’ers worden onder valse voorwendselen onder druk gezet om een overeenkomst aan te gaan. Door dit vonnis stopt Trademark Office hopelijk met deze wanpraktijken.’

De vakbond vindt het wel jammer dat de rechtbank geen overweging heeft gewijd aan de vraag of Trademark Office zich schuldig maakt aan acquisitiefraude.

Dit bericht is 32 keer gedeeld

3 Reacties

Vincent

Wij zijn vorige week ook gebeld door deze oplichters omdat een anonieme concurrent de .info wilde kopen. Er moest voor 17.00 worden beslist anders zou de concurrent ermee aan de haal gaan. Wij zijn hier (uiteraard) niet op ingegaan en de .info is nog steeds vrij beschikbaar. Ga NOOIT in op Trademark!

Jelmer - jmtuning

vandaag 10 augustus ook weer gebeld door trademark en ” jorik de vries”

Lijkt me dat er nog niks verandert is in hun bedrijfsvoering!

Van Loo - JVL

Trademark Office heeft zich ook op België gericht met hun frauduleuze praktijken. Onze klanten met een .be-domeinnaam krijgen ook regelmatig mails van hen. Wij hopen dat het nu stopt!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond