Deel dit artikel
-

FNV wint zaak tegen dubieuze domeinverkoper

Trademark Office, een bedrijf dat vaak onder valse voorwendselen domeinnamen registreert, heeft een rechtszaak tegen FNV Zelfstandigen verloren.

Volgens het bedrijf moest de zzp’er een factuur betalen voor de registratie van haar bedrijfswebsite. De rechter oordeelde dat er tijdig is geannuleerd en dat van kosten die Trademark Office claimde, niets is gebleken.

Het is de volgende tegenslag voor het bedrijf. Trademark Office blijkt in maart een schikking te hebben getroffen met dertig ondernemers wegens misleiding. Advocaten Nagessersing en Jeroen Thiele van Berntsen Mulder Advocaten, beiden hebben de schikking afgedwongen, kondigden vorige maand nieuwe juridische stappen aan omdat het bedrijf zijn praktijken niet wil stoppen.

Zzp’ers die een bedrijfswebsite hebben met de extensie .nl worden vaak zonder enige aanleiding door Trademark Office gebeld. Het bedrijf probeert ze over te halen om ook hun domeinnaam met de .com of .eu of .info-extensie te laten registreren. Uiteraard tegen betaling en dan meteen voor 10 jaar.

Daarbij wordt op zijn minst gesuggereerd en soms gewoon gezegd dat sprake is van een potentiële concurrent die met de domeinnaam aan de haal wil gaan. Vervolgens voert Trademark Office de druk op door te zeggen dat zzp’ers een zogenaamd eerste registratierecht hebben en dat er snel moet worden beslist omdat de domeinnaam anders wordt vrijgegeven voor een potentiële concurrent. Wie die concurrent is, kan Trademark Office onder het mom van privacy uiteraard niet vertellen.

Het FNV stelt: ‘Zzp’ers worden onder valse voorwendselen onder druk gezet om een overeenkomst aan te gaan. Door dit vonnis stopt Trademark Office hopelijk met deze wanpraktijken.’

De vakbond vindt het wel jammer dat de rechtbank geen overweging heeft gewijd aan de vraag of Trademark Office zich schuldig maakt aan acquisitiefraude.

Deel dit bericht

7 Reacties

Vincent

Wij zijn vorige week ook gebeld door deze oplichters omdat een anonieme concurrent de .info wilde kopen. Er moest voor 17.00 worden beslist anders zou de concurrent ermee aan de haal gaan. Wij zijn hier (uiteraard) niet op ingegaan en de .info is nog steeds vrij beschikbaar. Ga NOOIT in op Trademark!

Jelmer - jmtuning

vandaag 10 augustus ook weer gebeld door trademark en ” jorik de vries”

Lijkt me dat er nog niks verandert is in hun bedrijfsvoering!

Van Loo - JVL

Trademark Office heeft zich ook op België gericht met hun frauduleuze praktijken. Onze klanten met een .be-domeinnaam krijgen ook regelmatig mails van hen. Wij hopen dat het nu stopt!

Ruben Steeman

Vandaag ook gebeld door een dame van dit bedrijf. Gelukkig even gegoogled voordat ik iets toezegde.

marion

Ook wij werden op november 2017 benaderd door dit bedrijf voor een .info extensie. Wij zijn al jaren eigenaar van onze naam en .info tegen deze prijs was absoluut niet nodig. Maar door de manier van bellen werd er ja gezegd. Een week later daarop alsnog gecanceld. De communicatie was verre van prettig en ondanks brief advocaat kwamen wij hier niet onderuit. Uiteindelijk betaald met vermelding dat dit geheel tegen onze zin was. Nu 10 maanden later krijgen we de factuur voor de doorverwijzing en dns kosten ad. 51,36 terwijl op 1e factuur niets van jaarlijkse kosten is vermeld. In begeleidende mail van september 2018 wordt nu vermeld dat als deze jaarlijkse kosten niet worden betaald, Trademark de domeinnaam niet kan verlengen en de dienstverlening vervalt. Met andere woorden ze beschermen je extensie voor 1 jaar kosten (cira 6 tot 10 euro bij een gewoon bedrijf) en als je nu dit niet betaald vervallen je rechten en steken ze de rest in het zak. Als dit geen oplichting is dan weet ik het niet meer!
Dus geen aquisitiefraude maar gewoon een stel oplichters!!!
Kan hier nu echt niet adequaat tegen opgetreden worden door de rechtelijke macht???

Floor Hilgers - Floor ACT BV

Ook ik ben zojuist gebeld door ene Jorik de Vries, met een heel vaag verhaal dat iemand anders mijn domeinnaam (maar dan met .com) wil claimen. Vervolgens werd er gezegd dat ik het eerste registratierecht (?) zou hebben, maar dat ik dan wel .com via hun zou moeten registreren. Dat zou vanmiddag voor 15.00 uur moeten. Dat heb ik gelukkig niet gedaan, omdat ik net op tijd via Google op deze site terecht kwam.

Glenn - *

Vandaag nog gebeld door ene Jorick de Vries van Trademark
Toen ik opnam met mijn bedrijfsnaam(ICT bedrijf) verbrak de verbinding spontaan. Zijn nog steeds actief!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond