Deel dit artikel
-

fonQ opent duurzaam DC en kantoor in Utrecht

Het nieuwe fonQ distributiecentrum en kantoor is deze week officieel geopend. De online winkel voor alles in en om het huis verhuisde afgelopen maand naar een nieuw duurzaam pand, dat net als hiervoor op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht is gevestigd. Op een kavel van bijna 3,5 hectare en met 30.000 vierkante meter biedt het twee keer meer ruimte dan voorheen.

De online winkel heeft in het nieuwe distributiecentrum een volledig geautomatiseerde inpakmachine (Neopost) in gebruik genomen, waarmee fonQ naar eigen zeggen grote stappen zet in efficiëntie en duurzaamheid.

De inpakmachine maakt verzenddozen op maat. Hij scant het product en bepaalt de grootte van de verzenddoos. Vervolgens snijdt en vouwt hij de doos op het juiste formaat. De machine is volgens de retailer zo’n tien keer sneller dan handmatig inpakken. Doordat de pakketten zo klein mogelijk worden gemaakt en minder zwaar zijn door het ontbreken van opvulmateriaal, kunnen meer bestellingen in één keer worden vervoerd.

Het pand heeft een BREEAM-NL certificaat ontvangen en is daarmee als duurzaam beoordeeld. Een ecoloog is in de arm genomen om het medegebruik van planten en dieren te stimuleren.


Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond