Deel dit artikel
-

Foodora naar Utrecht en Den Haag

De bezorgdienst voor kwaliteitsrestaurants foodora, uit de stal van Rocket Internet, is zijn diensten gaan aanbieden in Den Haag en Utrecht.

De geografische uitbreiding is onderdeel van de gefaseerde uitrol van foodoras dienstverlening over Nederland. Minder dan een jaar geleden ging het bedrijf van start in Amsterdam. Daar werd ervaring opgedaan met, en vooral databases aangelegd over, restaurants, koeriers en consumenten.

Behalve lunch en diner worden sinds kort ook ontbijten met de fiets bezorgd, want dat is het primaire vervoermiddel van de bezorger uit het eigen koeriersnetwerk.

Foodora werkt vooral in steden met een hoge concentratie van restaurants en consumenten. Het blijken vooral zakelijke gebruikers die de belofte van ‘bezorgd binnen een half uur’ oppakken.

Vanaf februari kunnen geselecteerde kwaliteitsrestaurants deze belofte ook aan hun gasten aanbieden. Michael Bouland, country manager van foodora Nederland: “Voor lokale restaurants is dat interessant, omdat zij nu kunnen leveren aan vaste bezoekers die normaalgesproken alleen op locatie kunnen eten. Hiermee realiseren we gemiddeld 20 procent tot 30 procent extra omzet voor onze partners.”

Restaurants zoals Maison de la Forêt, Mero en Guliano in Den Haag en SLA, Gastmaal en Da Portare Via in Utrecht hebben zich reeds als partners aangesloten. In Amsterdam zijn tweehonderd restaurants aangesloten en groeit het aantal orders wekelijks met vijftien procent.

Naast het Rocket-bedrijf is in Nederland ook concurrent Deliveroo actief. Dat hield onlangs nog een grote outdoorcampagne in Amsterdam om zijn naam te vestigen. Een aanzienlijk deel van de recente investering van honderd miljoen dollar wordt gebruikt voor marketingcampagnes zoals deze.

Deze nieuwe online bezorgdiensten worden gezien als aanvulling op de activiteiten van gevestigde partijen als Delivery Hero, Just-Eat en TakeAway.com. Een partij als Hungry Group wil met vergelijkbare diensten aan hun stoelpoten zagen. Foodora en Deliveroo daarentegen spreken een segment restaurants aan dat tot op heden niet liet bezorgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond