Deel dit artikel
-

Foreo op Emerce Digital Marketing: ‘We praten niet over onszelf’

De Zweedse fabrikant van innovatieve beauty-apparaten Foreo kiest er strategisch voor om niet zelf over zijn apparaten te praten, maar dat door gebruikers te laten doen. Gevestigde reclamepraktijken komen er niet in.

Die benadering legt de onderneming geen windeieren, want het verkocht inmiddels 36 miljoen producten aan twintig miljoen klanten in tachtig landen. Op Emerce Digital Marketing vertelt Maja Culig van Foreo hoe ze dat aanpakt. Het interview met haar gaat op donderdag 16 december live als onderdeel van een reeks interviews voor Emerce Digital Marketing. Gratis registreren kan hier.

“We zijn niet geïnteresseerd in het normale adverteren. We praten niet tegen de massa’s, want dat is niet effectief. Iedereen is niet onze doelgroep. Daarom draaien we het om. We kijken eerst wie de doelgroep is en zetten dan de communicatie aan.” Culig legt uit dat het vooral een kwestie is van contentcreatie en ervoor zorgen dat gebruikers Foreo’s verhaal door vertellen.

“Mensen kennen onze producten niet, dus we moéten ze uitleggen. Educatie is een belangrijk onderdeel van ons verhaal”, aldus de marketingbaas.

Het bedrijf, met het operationeel hoofdkantoor in Zagbreb, maakt verschillende producten voor vrouwen. Dat varieert van een tandenborstel tot gezichtsverzorger tot een oogmasseur. Die laatste werd door een influencer omgedoopt tot eye-brator, een vondst Culigs team met plezier omarmde.

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de digitale omzet met dertig procent toegenomen. De verhouding online/offline is nu 50/50, al is een strikte scheiding tussen de twee kanalen niet mogelijk. “Mensen oriënteren zich online en kopen offline, maar doen we ook andersom.”

De marketeer spreekt verder over ondernemen, bedrijfscultuur, missiegedreven werken, het spotten en het gebruiken van opkomende marketingkanalen en verhalen vertellen aan een groot publiek over onbekende producten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond