Deel dit artikel
-

Forse daling online omzet in januari

De online omzet was in januari 10,9 procent lager dan in januari 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 2,7 procent minder omgezet.

De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), daalde met 20,1 procent.

De online omzet van winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in januari 2023 hoger dan in januari 2022. De omzet van de overige deelbranches was lager dan een jaar eerder.

De daling te te verklaren doordat er een jaar geleden nog lockdowns waren en veel mensen online bestelden.

De totale detailhandel heeft in januari 11,3 procent meer omgezet dan in januari 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,4 procent hoger.

De omzet van de non-foodsector groeide met 21,5 procent en de omzet van de foodsector met 7,3 procent. Daarnaast is online 10,9 procent minder omgezet dan een jaar eerder.

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in januari 7,3 procent meer omzet behaald dan in januari 2022. Het verkoopvolume was 6,0 procent lager dan een jaar eerder. De omzet van de supermarkten lag 7,9 procent hoger, de omzet van de speciaalzaken was 3,0 procent hoger.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond