Deel dit artikel
-

Forse groei quad play abonnementen

Het aantal quad play-abonnementen (internet, tv, vast en mobiele telefonie) gaat al aardig op weg naar het miljoen. Ruim 775.000 Nederlandse huishoudens hadden een quad play-pakket in het eerste kwartaal van 2016, zo blijkt uit het Telecompaper-rapport Dutch Consumer Multiplay Market.

De quad play-aansluitingen waren eind eerste kwartaal goed voor een aandeel van meer dan 11 procent in de totale markt van breedbandaansluitingen. Een jaar eerder lag dit nog op 7,3 procent.

Met de groei in het aantal quad play-aansluitingen stijgt ook de omzet. In het eerste kwartaal van 2016 had quad play een marktaandeel van 17 procent van alle multiplay-omzet, vergeleken met bijna 11 procent een jaar eerder.

Hoewel quad play groeit, heeft het merendeel van de huishoudens nog altijd een triple play-aansluiting bij hun provider. In Nederland combineren 3,9 miljoen huishoudens drie diensten (vast of mobiel) bij één aanbieder. Het aantal huishoudens met triple play daalt echter omdat steeds meer mensen overstappen naar quad play.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond