Deel dit artikel
-

Forse groei tabletkassa’s verwacht

Het aantal kassasystemen op basis van tablets zal de komende tijd fors groeien. Dat verwacht de Mercator Advisory Group. Het aantal in de VS gaat van 80.000 nu naar 2,2 miljoen in 2016.

Mercator ziet een duidelijke relatie met de groei van het aantal tablets. Dat aantal gaat naar 208 miljoen wereldwijd. Winkels geven de voorkeur aan tablets als kassa omdat ze mobiel zijn en ook goedkoper om te gebruiken.

Inmiddels zijn er diverse aanbieders van tablet kassa’s, waaronder ShopKeep POS, Groupon Breadcrumb en Square. Zij hanteren verschillende verdienmodellen. Groupon rekent 99 tot 399 dollar per maand, afhankelijk van het aantal tablets. Voor de hardware moet ook een bedrag worden betaald. Daarnaast zijn er verwerkingskosten voor credtcards.

Square rekent 2,75 procent over iedere transactie, maar klanten kunnen ook een vast bedrag per maand betalen. De hardware, inclusief printer, kost 499 dollar. Vooral dit laatste bedrijf mag zich in een groeiende belangstelling verheugen met nieuwe kantoren in New York en Canada. Het bedrijf telt nu 600 werknemers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond