Deel dit artikel
-

Forse investering in AWS Frankrijk en Duitsland

Amazon gaat minstens 1,2 miljard euro investeren in zijn Franse activiteiten en belooft meer dan 3.000 vaste banen.

De investering van Amazon Web Services (AWS), de clouddienst van Amazon, moet de cloudinfrastructuur in de regio Parijs vergroten en de regio Auvergne-Rhône-Alpes versterken.

Frankrijk heeft een leidende positie op het gebied van AI met veelbelovende startups zoals Mistral en Poolside. Bedrijven als Meta en Google hebben AI-onderzoekscentra in het land opgezet. De verwachting is dan ook dat de vraag naar clouddiensten zal toenemen.

Amazon heeft sinds 2010 meer dan 20 miljard euro geïnvesteerd in Frankrijk en claimt 22.000 vaste werknemers in het land, onder meer bij de 35 logistieke faciliteiten.

AWS wil in Duitsland tot 2040 ruim 7,8 miljard euro investeren in de AWS European Sovereign Cloud. Daarmee wil het bedrijf inspelen op de behoeften van de Europese Unie op het gebied van digitale soevereiniteit. AWS wil voor eind 2025 al een eerste AWS-regio in de Duitse deelstaat Brandenburg beschikbaar maken.

AWS verwacht in Duitsland zo’n 2800 arbeidsplaatsen te creëren, op het gebied van de bouw- en de telecomsector en programmeurs.

Gisteren werd bekend dat Adam Selipsky opstapt als CEO van Amazon Web Services. Verkoopdirecteur Matt Garman volgt hem op.

Selipsky was een van de eerste directeuren die Amazon in 2005 bij AWS inhuurde en werd na11 jaar CEO van Tableau. Hij keerde in 2021 terug naar Amazon om AWS te leiden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond