Deel dit artikel
-

Forse investering voor Big Data bedrijf Adatao

Het Amerikaanse Big Data-bedrijf Adatao heeft een investering van 13 miljoen dollar binnengesleept van Andreessen Horowitz om het datapakhuis Hadoop toegankelijker te maken voor de gemiddelde analyst of datawetenschapper. Hadoop moet net zo simpel worden als Google Docs.

De vergelijking met Docs is niet helemaal uit de lucht gegrepen, want Adatao oprichter en CEO Christopher Nguyen was ooit de man achter Google Apps. Nguyen ziet het als een uitdaging om het bepaalde niet simpele Hadoop als het ware ‘dommer’ te maken.

Anders dan Hadoop zelf, zijn de producten van Adatao geen open source. Via gebruikelijke programmeertalen als Python, Java en SQL kan informatie aan Hasoop worden onttrokken. De nadruk ligt vooral op de visualisaties, zoals je die ook gewend bent van Google Docs of Office 365. Daarnaast kunnen meerdere mensen aan hetzelfde project werken.

Er zijn meer kapers op de kust, bedrijven als Platfora, Cloudera en Pivotal bewegen zich op hetzelfde terrein, maar de bemoeienis van Andreessen Horowitz en andere investeerders als Lightspeed Venture Partners en Bloomberg Beta met het Californische bedrijf wijzen op serieuze marktkansen. Adatao heeft ook al klanten in de telecom en financiële wereld, maar wil geen namen noemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond