Deel dit artikel
-

Forse investering voor ontwikkelplatform GitLab

Het Nederlandse open source-ontwikkelplatform GitLab, een concurrent van GitHub, haalt 268 miljoen euro op.

GitLab is van plan volgend jaar naar de beurs te gaan en in voorbereiding daarop gebruikt het bedrijf het geld uit deze investeringsronde om haar platform nog verder te ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden toe te voegen op het gebied van planning, monitoring en beveiliging.

De investeringsronde werd geleid door ICONIQ Capital en Goldman Sachs, samen met investeerder Y Combinator Continuity Fund. Nieuwe investeerders zijn Adage Capital Management, L.P, Alkeon Capital, Altimeter Capital, Coatue, D1 Capital Partners, LP, Franklin Templeton, Light Street Capital, Tiger Global Management en Two Sigma Ventures.

Enkele Europese klanten van GitLab zijn ANWB, Hemmersbach, Elbit Systems, Glispa en Unbabel. Wereldwijd werken o.a. Delta Air Lines, Goldman Sachs en TicketMaster met GitLab.

GitLab heeft het afgelopen jaar het aantal werknemers ruim verdubbeld om de meer dan 100.000 organisaties die met GitLab werken te ondersteunen.

GitLab groeide de laatste jaren van minder dan 10 medewerkers in 2015 naar momenteel meer dan 800 werknemers in 55 landen. Er zijn 222 vacatures om verdere groei te realiseren.

Op de foto CEO Sid Sijbrandij

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond