Deel dit artikel
-

Fortnite keert mogelijk terug naar Apples App Store

Fortnite keert mogelijk terug naar de App Store. Dat zegt Tim Sweeney, CEO van Epic Games. Het is meer dan twee jaar geleden dat de populaire game uit de App Store werd verwijderd nadat Epic Games zonder toestemming van Apple een alternatief betaalsysteem introduceerde.

Volgend jaar op iOS! Beloofde Sweeney op Twitter kort voor oudejaarsavond.

De App Store-richtlijnen vereisen nog altijd dat transacties die binnen apps worden gedaan, door Apple worden afgewikkeld. Epic Games moet dan 30 procent afdragen aan Apple, iets wat het steeds niet wilde.

Epic Games spande zelfs een rechtszaak aan tegen Apple wegens concurrentieverstorende praktijken
Als gevolg hiervan verbood Apple niet alleen Fortnite, maar werd ook het ontwikkelaarsaccount van Epic Games op zwart gezet.

In september 2021 oordeelde rechter Yvonne Gonzalez Rogers dat Apple ontwikkelaars niet langer kon verbieden betalingsopties van derden in hun apps aan te bieden.

Zowel Apple als Epic Games gaan in beroep tegen de uitspraak, maar tot nu toe is er geen definitieve beslissing genomen.

In december meldde Bloomberg dat Apple intern heeft gewerkt om app stores van derden op iOS toe te staanm, in elk geval in de EU.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond