Deel dit artikel
-

Fout op website De Bijenkorf pakt extra duur uit

Een vrouw die in de webshop van De Bijenkorf 402 euro betaalde voor een ketting die eigenlijk 40.200 euro kost, moet de koop annuleren of het volledige bedrag betalen. Dat heeft de rechtbank Rotterdam bepaald.

In het filiaal van de Bijenkorf in Amsterdam heeft Cartier een boutique (shop-in-shop) met eigen Cartier personeel. Ook op de website van de Bijenkorf worden sieraden van Cartier aangeboden.

Op 30 maart is bij het invoeren van de prijzen van enkele Cartier sieraden een fout opgetreden, waardoor een onjuiste prijs op de website terecht is gekomen. De ketting Phanthere de Cartier van 18k witgoud met diamanten ter waarde van 40.200 werd voor 402 euro aangeboden. De ketting was uitgevoerd in wit goud en bevatte 176 briljant geslepen diamanten, onyx en smaragd.

De vrouw heeft op 1 april 2018 de ketting online besteld bij de Bijenkorf en opgehaald in de boutique van Cartier in de Bijenkorf te Amsterdam. De ketting is toen aan de vrouw getoond door een medewerker en er is een toelichting gegeven over het product. Ook zijn garantieformulieren uitgereikt. De ketting is vervolgens verpakt en in een Cartiertas gedaan. Daarna is de ketting in een merkloze tas gedaan met een dichte bovenkant.

Luttele dagen later belde De Bijenkorf met de mededeling dat de webwinkel een foutief bedrag had opgegeven. De klant weigerde de sieraad terug te geven en de Bijenkorf stapte naar de rechter.

Die heeft de retailer gelijk gegeven. Als de vrouw voldoende onderzoek had gedaan, dan had ze bij het zien van de specificatie(s) aan de prijs moeten twijfelen. ‘Een gemiddeld geïnformeerd consument had namelijk geweten dat een sieraad van 18 karaat witgoud met 1,23 karaat diamanten een aanzienlijk hogere waarde vertegenwoordigt dan het bedrag waarvoor de ketting te koop werd aangeboden.’

De vrouw kan de ketting naar eigen zeggen niet teruggeven, want hij is in Marokko zoekgeraakt. Door de rechtbank is zij ook nog eens veroordeeld tot de betaling van advocaatkosten.

Deel dit bericht

9 Reacties

Jan

Je kan wel stellen dat de koopster op de hoogte was dat de prijs niet overeen kwam met de waarde, echter hetzelfde geldt voor de verkoper – die is ook niet alert geweest.

H - Mevr.

Tuurlijk…. ketting kwijtgeraakt! Geloven we dit echt?
In Marrokko?

peter

Belachelijk van de bijenkorf! Dat dit wordt gemerkt voordat die mevrouw haar ketting komt afhalen, ok. Maar als dit pas een paar dagen nadat de transactie heeft plaatsgevonden ontdekt wordt? dan heb je gewoon je bedrijf niet op orde. Ik vind 400 euro voor een ketting erg veel geld en heb echt geen idee of cartier veel duurder is. Of de vrouw dit had kunnen weten vraag ik me sterk af. en daarnaast moet ze ook nog eens de juridische kosten betalen? Dan had ik ook gezegd dat de ketting was verloren. Big fail voor bijenkorf!!

Françoise

Ik vind dit gewoon een domme fout van de verkoper. Ik neem aan dat de koper een aankoop bon heeft moeten aantonen voor deze peper dure ketting. Als daar een bedrag op staat van 402 euro is het gewoon ontzettend dom vd verkoper. Of de koper het bewust of onbewust voor die prijs heeft gekocht. Verkoper blijft verantwoordelijk.

oebele

Verkocht is verkocht. De koper is wel degelijk akkoord gegaan met het aanbod. En 400 euro is al een heel bedrag voor een kettinkje. Wat mij vooral ontzettend stoort aan dit verhaal is dat een rechter gelijk geeft aan de verkeerde partij. Klasse justitie. Bijenkorf zal wel dik betaald hebben om zijn ,onterechte. gelijk te halen. De rechtspraak loopt zoals zo vaak weer een flinke deuk op. Ik voel zelfs een vorm van racisme omdat het een Marokkaanse betreft, ook daar heeft het rechtssysteem vaak moeite mee. Wordt gelijk als crimineel behandeld terwijl de Bijenkorf de schuldige is.

Vriendbez

Wauw Oebele met alle respect maar wat staat er een onzin in jouw bericht. Klasse justitie, omgekochte rechtbank en ook nog racisme. Lachwekkend.

Deze mevrouw wist natuurlijk dondersgoed wat ze deed en heeft geprobeerd ermee weg te komen. Helaas voor haar niet gelukt.

Martin Ravestijn

Die mevrouw heeft volgens mij gelijk, het is toch zo, als je iets koopt, kom je als koper en verkoper een transactie overeen. Ik heb dit ook wel eens meegemaakt in de Mediamarkt. Ik kocht een laptop voor rond de 300€ die ik op hun website had gezien, ik had daar een printout van gemaakt en daarmee naar de winkel gegaan. Toen bleek dat de laptop 100€ duurder was en kreeg te horen, dat er een fout op hun website stond, die inmiddels veranderd was. Maar door coulance van Mediamarkt kreeg ik de laptop voor de aangeprezen prijs…..moraal van dit verhaal, Bijenkorf, neem hier een voorbeeld aan. Stel, u verkoopt een vestiging van uw bedrijf voor 10 miljoen, een maand later blijkt die vestiging 6 miljoen te zijn, ..pech gehad, deal is een deal!

Martin Ravestijn

Sorry, foutje in mijn conclusie over de bijenkorf: mutatis mutandis betreffende bedragen…

Jan Smit

@Martin Ravestijn
Een verschil van €100 of €39.798 is wel een groot verschil om te spreken over coulance.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond