Deel dit artikel
-

Fox-IT in Engelse handen

Veiligheidsbedrijf Fox-IT uit Delft komt voor 133 miljoen euro in handen van zijn Engelse branchegenoot NCC Group. Dat vindt daarmee een manier om zijn portfolio te verbreden.

Dat maakten het bedrijven vanochtend aan de markt en aan de eigen medewerkers bekend.

De transactie wordt grotendeels in contanten voldaan. Er gaat direct 108 miljoen in cash naar grootaandeelhouder Ad Scheepbouwer (sinds oktober 2012) en de twee oprichters van het bedrijf Menno van der Marel en Ronald Prins. De rest van het bedrijf wordt via een earn-out uitbetaald in aandelen (PDF).

NCC Group geeft voor honderd miljoen euro aan nieuwe aandelen uit op de beurs om de overname te kunnen financieren.

Fox-IT heeft ruim tweehonderd werknemers en heeft een omzet van tegen de dertig miljoen euro. De cybersecurityspecialist bedient naast lokale bedrijven ook overheden en multinationals met zijn speur-, monitor- en detectiediensten.

De overname is voor NCC Group een manier om zijn portfolio uit te breiden. Het is nu voornamelijk actief met escrow, assurance en domain services. In het afgelopen kwartaal noteerde het een omzet van 84 miljoen euro, een plus van 48 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het zou afgelopen vijftien jaar ruim twintig bedrijven hebben overgenomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond