Deel dit artikel
-

Fragmenten Harry Potter uit luidsprekers metro Amsterdam

Reizigers in de Amsterdamse metrostations Wibautstraat, Weesperplein, Waterlooplein, Nieuwmarkt en Centraal Station horen vandaag een fragment uit Harry Potter en de Steen der Wijzen, ingesproken door actrice Jouman Fattal voor luisterboekenplatform Storytel. Het is de eerste keer dat de luidsprekers op de stations voor een dergelijke activatie gebruikt worden.

Twintig jaar geleden werden de Harry Potter luisterboeken voor het eerst in het Nederlands uitgebracht en ter ere van het jubileum brengen Pottermore Publishing en Storytel de Nederlandse luisterboeken opnieuw uit.

Y Media Generation, Storytel en CS Digital Media bedachten een opmerkelijke campagne: Zes keer per uur horen metroreizigers op de vijf grootste stations van Amsterdam fragmenten waarin reizen centraal staat uit Harry Potter en de Steen der Wijzen. Luisteraars kunnen ook QR codes scannen die op de outdoor reclame te vinden zijn.

De activatie op de Amsterdamse metrostations is onderdeel van een grotere campagne om het jubileum van de Harry Potter luisterboeken te vieren. Deze wordt ondersteund met tv (creatie: CapeRock), outdoor en pers.

Het Zweedse Storytel heeft wereldwijd 1,2 miljoen betaalde abonnees, ruim 100.000 meer dan in het eerste kwartaal. Over een jaar gemeten groeide het platform met 369.000 klanten. Het merendeel daarvan bevindt zich in Noord Europa.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Laurens

Interessante timing, nu de schrijfster flink door het stof gaat omdat ze haar transfobische ideeën herhaaldelijk op social media verkondigd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond