Deel dit artikel
-

Frankrijk verplicht bezorgkosten voor online boekbestellingen

Frankrijk werkt aan een nieuwe vergoeding voor online boekbestellingen in een poging om oude fysieke boekwinkels te beschermen. Onder nieuwe plannen zal Frankrijk 3 euro verzendkosten verplichten voor online boekbestellingen onder de 35 euro.

Zo moet volgens de overheid een nieuw evenwicht ontstaan tussen grote e-commerceplatforms, die boeken gratis bezorgen, en boekhandels die deze bezorgprijzen niet kunnen evenaren.

Wel moeten deze plannen nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie. Zes maanden nadat de Europese Unie goedkeuring heeft verleend, kan de vergoeding van kracht worden.

Amazon is tegen de plannen. Het zou schadelijk zijn voor boekkopers op het platteland die geen andere keuze hebben dan om online boeken te bestellen.

De vereniging die de onafhankelijke boekhandel in het land vertegenwoordigt, zegt dat de maatregelen niet genoeg zijn en wil ook dat de portokosten worden verlaagd voor boekzendingen van boekhandels.

Volgens Reuters heeft het land 3.300 onafhankelijke boekwinkels, maar dit neemt langzaam af door online retailers als Amazon en Fnac.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond