Deel dit artikel
-

Bitcoin verliest kwart van zijn waarde

De koers van de Bitcoin is dinsdagavond verder teruggezakt naar onder de 10.000 dollar. Ook andere virtuele munten leveren fors in. De belangrijkste oorzaak is nervositeit over strengere regulering door overheden.

De Franse minister voor Economische Zaken Bruno Le Maire heeft eerder deze week een werkgroep aangekondigd die de handel in cryptomunten moet gaan reguleren.

De werkgroep wordt geleid door Jean-Pierre Landau, voorheen van de Bank of France. Le Maire had de werkgroep op de G-20 reeds aangekondigd. Hij komt onder meer met regels om witwassen en financiering van terreur met behulp van cryptomunten onmogelijk te maken.

Vorige week kondigde de Zuid-Koreaanse minister van Justitie aan dat ook hij de handel in cryptomunten aan banden wil leggen, maar daar moet hij nog wel de handen voor op elkaar zien te krijgen.

De Chinese centrale bank wil, volgens een uitgelekte notitie, een blokkade voor alle digitale munten doorvoeren. Cryptomunten zouden Chinezen te veel afleiden van investeringen in de ‘reële economie’.

Het optimisme onder bitcoinbeleggers lijkt volledig verdwenen. Half december stond de Bitcoin nog op 19.000 dollar per stuk.

Wat ook al niet helpt is dat het Amerikaanse wisselkantoor Bitconnect zijn sluiting heeft aangekondigd, naar eigen zeggen vanwege ‘slechte publiciteit’. Het bedrijf was al eens het slachtoffer van DDOS aanvallen en ligt onder vuur van autoriteiten in Texas en North Carolina.

Deel dit bericht

12 Reacties

bert

Het blijft gewoon een Ponzi scheme. Een erge bovendien waarvan 60% van de inleg niet naar je voorgangers gaat, maar gewoon in rook opstijgt in de vorm van warmte van miners.

Freddy

Mooi journalistisch stuk, alleen is dit zo oppervlakkig geschreven dat een leek in de cryptocurrency zelfs denkt dat er informatie mist:

“Vorige week kondigde de Zuid-Koreaanse minister van Justitie aan dat ook hij de handel in cryptomunten aan banden wil leggen, maar daar moet hij nog wel de handen voor op elkaar zien te krijgen.”
No ban, all FUD
The South Korean government’s official announcement came after a massive backlash and criticism against the Ministry of Justice, which independently announced its plans of banning cryptocurrency trading. The Ministry did this without the consent of the Ministry of Strategy and Justice and other government agencies involved in the South Korean cryptocurrency regulation task force.
According to the Blue House, more than 60,000 citizens voted in a petition to fire the head of the Ministry of Justice Park Sang-ki, who released a premature statement earlier today, on January 11, that the government will implement a policy to shut down cryptocurrency trading.
Almost immediately after Minister Park released his statement, the Ministry of Strategy and Finance emphasized that it does not support or agree with the decision of the Ministry of Justice to ban cryptocurrency trading. It also added that the Ministry of Strategy and Finance only found out about the statement of Minister Park through media reports, and the decision to ban cryptocurrency trading was not agreed upon by the task force.

“Het optimisme onder bitcoinbeleggers lijkt volledig verdwenen. Half december stond de Bitcoin nog op 19.000 dollar per stuk.”

1) Analyseer zelf deze foto en zie dat dit een trend is die ieder jaar wordt ingezet https://imgur.com/a/1leE9

“Wat ook al niet helpt is dat het Amerikaanse wisselkantoor Bitconnect zijn sluitingheeft aangekondigd, naar eigen zeggen vanwege ‘slechte publiciteit’. Het bedrijf was al eens het slachtoffer van DDOS aanvallen en ligt onder vuur van autoriteiten in Texas en North Carolina”

Bitconnect is een ponzi scheme (wat bij de meeste crypto mensen bekend is). Hierbij leen je bitcoin uit in ruil boor Bitconnect munten die niets waard zijn. Bitconnect werd zeer actief gepromoot op youtube door bekende vloggers, omdat zij actief geld verdienden met het referral programma.

Kunnen jullie iets meer je huiswerk doen? Ik denk een ieder die zich in cryptocurrency en blockchain heeft verdiept Emerce na deze berichten niet meer serieus kan nemen als “hoogwaardig nieuwsplatform”

Dirk

Daar heb je er weer eentje met zijn voorspelbare ‘huiswerk’. Ongetwijfeld een bitcoinbeleggertje dat tot zijn grote frustratie alweer slecht nieuws onder ogen krijgt.

Eerst lieg je al over de zogenaamde FUD, terwijl Zuid Korea bij monde van zijn minister van justitie wel degelijk heeft aangekondigd dat hij deze handel wil aanpakken. Of dat ook gaat gebeuren is een andere vraag en in alle artikelen die ik heb gelezen is dat ook meteen gemeld.

En dat ‘deze trend’ ieder jaar wordt ingezet is nog grotere onzin. Je kunt niet eens beargumenteren wat dan precies de modus operandi is. Ik ben bang dat het zelfdeceptie is.

De bitcoinhandel is er een van vertrouwen en die krijgt de laatste flinke klappen. Juist ook door ponzi achtige schemes.

Mano

Freddy hij heeft tenminste huiswerk gedaan.
Dat eeuwige gelul over een bubbel, van mensen die er geen ene moer verstand van hebben begint mij ook te irriteren.
Het is al jaren aan het stijgen, en door de harde stijging maakt t soms een correctie.
Kijk naar de bedrijven wat er nu mee bezig zijn, microsoft, IBM, banken, google, telegram enz enz.
Blockchain technologie gaat je nog verbazen Dirkje, stap er maar in voordat je volgend jaar weer zit te janken.
Jaren lang is het elk jaar super winstgevend, heb je nog van die 60 plussers zoals Dirk die zeuren ipv instappen.?
Zeur jij maar lekker verder Dirk, de bitcoin “beleggertjes” harken wel…..jaar na jaar na jaar.

Youp

‘Het is al jaren aan het stijgen’

Net als met de tulpenmanie.

Jan Jansen

Crypto is geen ponzi. Bitconnect wel.

Dat komt nu eindelijk uit. Gelukkig is deze rotte appel weg!
van 414USD naar 14USD in 1 dag.

Arme mensen die daar hun geld in gestoken hebben.

Jan

Bedankt Freddy voor je bericht.

Mensen als Youp hebben de wijsheid zelf in pacht. Cryptocurrency en blockchain technologie is de toekomst. Verdiep je zelf eerst in deze wereld voordat je gaat schreeuwen dat het de tulpenmanie is.

Weet je wat een bubbel is? Oneindig geld bijdrukken & Wall Street die op het hoogste punt ooit staat. Wanneer gaat dat klappen meneer Youp?

Volgens experts wordt al voorspeld dat er een crisis aankomt die nog groter is dan 2008. Of is dit monetaire systeem met daarbij al zijn ego’s geen tulpenmania?

PS: Heb geen bitcoins of andere cryptovaluta. Gewoon iemand met een brede objectieve blik.

Peter

Ik kreeg vandaag een bericht te lezen waarbij een jonge student miljonair was geworden door het kopen van bitcoins en andere alternative muntjes. Door de crash van de afgelopen dagen was hij meer dan de helft verloren en zat hij in zak en as (https://www.onetime.nl/geld/virtueel-geld/was-miljonair-tot-crypto-crash-kwam).
Ik vond dit persoonlijk wel een schokkend bericht, gezien de leeftijd en de hoeveelheid geld. Zou dit veel voorkomen in Nederland?

bert

Jan, blockchain is wellicht de toekomst, maar niet op de manier zoals gebruikt voor Bitcoin. Blockchain kan werken als transacties een fractie van een cent kosten en nagenoeg instant zijn. Bij Bitcoin gelden beide niet.

Een crash is ook niet systeemontwrichtend, met name omdat de meeste mensen die in Bitcoin beleggen dat stiekem doen, het is niet cool er over te praten, dus je stopt er hooguit wat restgeld in dat je kunt missen, en professionele beleggers mogen er niet te veel instoppen, omdat die aan strenge regels gebonden zijn. OK, er gaat met Bitcoin een paar miljard in rook op (niet alleen bij een crash, maar nu al, energieverbruik is immers gelijk aan Nederland), maar het levert Nederland ook een hoop geld op (eenderde orders ASML is voor bitcoin).

freddy

@peter:
“k kreeg vandaag een bericht te lezen waarbij een jonge student miljonair was geworden door het kopen van bitcoins en andere alternative muntjes. Door de crash van de afgelopen dagen was hij meer dan de helft verloren en zat hij in zak en as (https://www.onetime.nl/geld/virtueel-geld/was-miljonair-tot-crypto-crash-kwam).
Ik vond dit persoonlijk wel een schokkend bericht, gezien de leeftijd en de hoeveelheid geld. Zou dit veel voorkomen in Nederland?”

Heb even het artikel gelezen en heeft uiteindelijk niks verloren (zijn inleg was 1000 euro). Gekeken naar zijn ROI staat ie nog steeds zeer positief.

Jan

”Ik vond dit persoonlijk wel een schokkend bericht, gezien de leeftijd en de hoeveelheid geld. Zou dit veel voorkomen in Nederland?”

Ja. Geef die jongen nog 3 weken en zijn portfolio is weer boven het miljoen waard.
Bron: bekijk de charts van de afgelopen 4 jaar van januari – februari.

Betty

De Partizanen hebben het weer scherp gezien: Get Ferry Rich

https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/381350

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond