Deel dit artikel
-

Frederieke Leeflang nieuwe voorzitter NPO

Frederieke Leeflang wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Zij volgt Shula Rijxman op, die per 1 januari 2022 haar zittingstermijn als voorzitter afrondt.

Frederieke Leeflang (52) is momenteel managing partner bij Deloitte Legal. Zij was onder meer voorzitter van de raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ), vicevoorzitter van de raad van toezicht van KWF Kankerbestrijding, voorzitter Audit Advisory Committee Algemene Rekenkamer en lid van de raad van toezicht van het RadboudUMC.

De nieuwe voorzitter is benoemd op voordracht van de raad van toezicht van de NPO, onder voorzitterschap van Tjibbe Joustra. De vacature werd opengesteld wegens het einde van de maximale termijn van de huidige voorzitter per 1 januari 2022.

Deel dit bericht

1 Reactie

Seb

Bijzonder. Een juriste als voorzitter van de NPO. Met alle respect voor haar, maar wat weet deze mevrouw van media? Waarom niet iemand die zicht binnen de organisatie bewezen heeft, ervaring heeft in media, creatief is, durft innovatief en toekomstgericht te denken. De NPO heeft juist verjonging nodig in zowel bestuur als directie en zeker qua denkniveau.

Opnieuw een ‘zeikerd’ die bedelt voor meer geld in Den Haag is wat de NPO juist niet nodig heeft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond