Deel dit artikel
-

Freedom Internet kiest televisie van Canal Digitaal

De nieuwe internetprovider Freedom Internet, gebouwd op het oorspronkelijke gedachtegoed van XS4ALL, heeft Canal Digitaal gekozen als leverancier voor tv-diensten.

De eerste 128 huishoudens die volgende week maandag een abonnement bij Freedom Internet kunnen aanvragen, krijgen daarbij de optie om naast telefonie ook televisie te nemen. Zojuist maakte de provider bekend met welke leverancier het de derde tak van zijn triple play-aanbod vormgeeft. Of en met wie ook mobiele diensten zullen worden aangeboden, is nog niet ter sprake geweest.

Het basispakket van Canal Digitaal bestaat uit bijna honderd zenders. Fox zit in het basispakket. Dat is uit te breiden met een aantal premiumpakketten.

Christiaan Puper (VP Country Manager Benelux van M7) zegt in een persbericht: “Wij zijn verheugd over de keuze van Freedom Internet voor interactieve televisie via internet van Canal Digitaal. Wij zien het als een mooi voorbeeld van hoe twee partijen hun kernactiviteiten bundelen en zo het beste aan klanten kunnen bieden.”

Freedom Internet zet binnenkort zijn orderstraat open. Dat is een testgroep. Zodra die abonnees live zijn, gaat de orderstraat open voor 256 belangstellenden en herhaalt het proces zich. De gefaseerde opschaling herhaalt zich, en zal versnellen, met als doel om uiteindelijk de tienduizenden belangstellenden aan te sluiten.

Canal Digitaal is, net als provider Online.nl, onderdeel van M7 Group, een CANAL+ Group-onderneming. Dat is op zijn beurt onderdeel van het Franse mediaconcern Vivendi. Verspreid over acht landen bedient M7 Group meer dan drie miljoen huishoudens met honderden radio- en tv-zenders. In België behoort TV Vlaanderen bijvoorbeeld tot de groep.

Update 26-03-2020 13:42: Freedom Internet maakte zojuist bekend dat de opleverdatum van 30 maart niet kan halen in verband met belemmeringen als gevolg van het coronavirus.

Foto: isaac (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond