Deel dit artikel
-

Freedom Internet stopt adverteren op Facebook en Instagram

Internetprovider Freedom heeft besloten om vanaf 2022 niet meer te adverteren op Facebook en Instagram. Het houdt wel zijn accounts aan om vrienden en volgers te informeren.

In een nieuwsbericht op zijn site zet Freedom uiteen dat het zich niet dieper in het ecosysteem, of web, van Facebook wil nestelen dan nu. Eerdere reclamecampagnes via diens social kanalen waren voor de start-up bijna onvermijdelijk, maar nu het is nu groot en bekend genoeg om de commerciële band door te knippen.

De gewogen uitleg klinkt: “Een groot bereik, de relatief lage kosten en effectiviteit wegen wat ons betreft niet op tegen het gebrek aan privacy, de oneerlijke marktwerking, verspreiding van nepnieuws en gebruikersprofilering. Er gaat dus vanuit Freedom geen euro meer naar de advertenties op Facebook en Instagram. Wel houden we een account, voor onze vrienden en volgers.”

Dat de macht van Facebook als te groot wordt ervaren, is al maanden te merken in binnen- en buitenland. Dit wordt niet enkel meer met de mond beleden, maar toezichthouders van overheden starten nog steeds onderzoeken, manen te verandering en leggen boetes op. Ook in de VS, het thuisland van Facebook.

Foto: Marco Monetti (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Sjoerd

Dit is toch geen nieuws? ‘Ik stop met adverteren in de tijdschriften want het is zonde van de bomen en dus niet duurzaam’. Kom op zeg.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond