Deel dit artikel
-

FreedomPop ‘zeer binnenkort’ in Nederland

FreedomPop gaat een Benelux team opzetten voor de Nederlandse en Belgische markt. De aanbieder van gratis mobiel internet is bezig met de voorbereidingen van de Nederlandse uitrol. Dat vertelde een vertegenwoordiger van het bedrijf zojuist op het congres van Telecompaper in Laren.

FreedomPop is een SIM only-aanbieder die in de VS 500 MB aan data, 200 gespreksminuten en 500 sms berichten per maand biedt zonder kosten. Voor extra data en gespreksminuten moet wel betaald worden. Abonnementen zijn er niet. Bijbetalen kan via een app.

Het bedrijf van investeerdeer Atomico van Niklas Zennstrom (een van de oprichters van Skype) startte in de VS, maar is nu ook in België begonnen op het netwerk van KPN Base. In Nederland worden de laatste juridische voorbereidingen getroffen voor de Nederlandse uitrol. Ook hier verschaft KPN het netwerk. Een specifieke datum is nog niet bekend gemaakt.

Naast België wordt de dienst aangeboden in Oostenrijk, en straks ook in Spanje en Engeland. Op de lange termijn wil de MVNO in heel Europa actief worden.

USA Today meldt vanmiddag dat het Amerikaanse Sprint gesprekken voert met FreedomPop voor een overname.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond