Deel dit artikel
-

Freelance applicatie-ontwikkelaars zien teruggang tarieven

Bouwers van mobiele applicaties verdienen gemiddeld 49 euro per uur. Dat is 51 procent minder dan een jaar geleden. Vorig jaar lag de gemiddelde uurprijs nog op 100 euro. (meer…)

Deel dit bericht

8 Reacties

Thijs

Volgens mij zijn er niet zoveel opdrachten voor echte SEO/SEM (zelfs MKB-ers laten zich door de in moordendende concurrentie opererende bureaus adviseren) en is bovenstaand misschien (voor SEO/SEM) gebaseerd op weinig data. Want ik herken mij niet zo goed in deze tarieven.

Ook “overige software ontwikkelaars” dat is dus zeg maar de range van beginnende VisualBasicForApplications klikker tot aan de ervaren J2EE architect. Een weinig ongenuanceerd verhaal.

En hoe is het onderzoek uitgevoerd? Is dit op basis van gevraagde/aangeboden tarieven op freelancematch? Enquete?
Vragen en nog eens vragen.

T.

Edwin

100/2 = 50 (50%) Zoals in het overzichtje meer dan 50% verlies per uur t.o.v. vorig jaar. Vraag en aanbod, zo werkt dat !

Edwin

@Thijs het is inderdaad een weinig onderbouwd verhaal. Daarnaast is het cijfermatig nog niet eens correct.

“Bouwers van mobiele applicaties verdienen gemiddeld 49 euro per uur. Dat is 30 procent minder dan een jaar geleden. Vorig jaar lag de gemiddelde uurprijs nog op 100 euro.”

Volgens mij is dat 50 procent minder…
Wat mij betreft mogen er wat meer details in..

Mark

Ik vind het ook maar een ongenuanceerd onderzoek. Er zit een zeer groot verschil tussen een ervaren (senior) applicatie ontwikkelaar en een starter (junior). Zomaar een gemiddelde nemen is niet ‘fair’.

De verklaring zit in de sterke toename van het aantal startende mobiele applicatie ontwikkelaars en niet zozeer de dalende vraagprijs. Hierdoor gaat het gemiddelde bedrag vanzelf omlaag.

Tymen Selman

Even een reactie over hoe deze cijfers zijn berekend. Bij opdrachten op Freelancematch.nl maken freelancers een offerte en in veel gevallen offreren zij een uurprijs. Wij hebben deze prijzen genomen bij het berekenen van de gemiddelden (waarbij we overigens de mediaan hebben genomen).

Inderdaad ontbreekt hierbij het onderscheid tussen een ervaren expert en een beginner en kan het heel goed zijn dat een individu zie hier niet in herkent. Wat wel duidelijk is, is de trend van de cijfers. Wij hebben dit onderzoek een jaar geleden ook gedaan en de veranderingen in het tarief zijn dus op basis van dat jaar waarbij het op dezelfde manier is gemeten.

Wat @Mark zegt is waar. De hoofdreden van de daling van de tarieven van mobiele applicatieontwikkelaars lijkt de enorme toename van het aantal ontwikkelaars te zijn.

Wie wat meer data wil lezen, kijk ook nog even hier:
http://www.freelancematch.nl/messageBoard/discussie/78/freelancer-verdient-30-minder-dan-een-jaar-geleden/

We doen dit onderzoek sowieso een keer per jaar dus opmerkingen over hoe we het beter kunnen doen zijn zeer welkom.

Groet en dank,

Tymen Selman
Freelancematch.nl

JJ

Een freelancer moet eens leren dat uurtarieven niet gelijk moeten/hoeven te zijn met die van grotere organisaties. Ze mogen wel eens normaal gaan rekenen. Ze hebben vrijwel geen overhead, hooguit een boekhouder of accountant, geen kantoren te onderhouden, geen ondersteunende staf. Ze dragen hooguit een deel af aan een bemiddelingsbureau maar dat hoeft de prijzen niet hoog te maken. 100 euro is dan ook ridicuul, zeker gezien de beperkte kwaliteit die vaak wordt geleverd… Eerlijke prijzen zouden fijn zijn, en met de tarieven rond de 40-50 euro/uur gaat het goed! Dan moet je er nog steeds voor zorgen dat je netjes je maand vol maakt en kun je nog steeds reserves opbouwen om met een flink maandsalaris ook de dip naar het zoeken van een nieuwe klus kunt afdichten.

Arnold

Je denkt toch werkelijk niet dat FreelanceMatch.nl meer omvat dan slechts een segment van de totale IT markt? Maar wel fijn dat er weer een semi wetenschapplijk artikel is gepubliceerd met wat tendieuze cijfers. Dit helpt me zeker bij een volgende onderhandeling over een gezond tarief. En ik herken me er inderdad niet in. Niemand in mijn netwerk overigens. Maar ga vooral zo door.

Score

Wij hebben nog geen daling gemerkt voor iPhone applicatie ontwikkelaars in de nederlandse markt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond