Deel dit artikel
-

Freelance marketeers zien hun uurtarief in twee jaar tijd met 23 procent dalen

Uit de in het afgelopen jaar uitgebrachte offertes op Hoofdkraan.nl blijkt dat er rake klappen zijn uitgedeeld onder freelancers. Met name de freelance marketeers zijn hard getroffen. Zij verdienen in 2015 gemiddeld 48 euro per uur, terwijl dit tarief twee jaar geleden nog op 62 per uur stond.

Freelancers uit Noord-Brabant zijn de duurste van Nederland, terwijl freelancers in Den Haag stunten met hun tarieven om de concurrentie voor te blijven. Zij rekenen een uurtarief van slechts 37 per uur (pdf).

Gemiddeld vraagt een freelancer in 2015 44 euro per uur, terwijl dit in 2014 nog 45 was. Van de grote steden zijn zzp’ers uit Utrecht het duurst met een gemiddeld uurtarief van 47 euro, op de voet gevolgd door Rotterdam en Amsterdam (respectievelijk 46 en 44 euro per uur). Den Haag blijft van de grote steden ver achter met een gemiddeld uurtarief van 37 euro, ruim 15 procent onder het landelijk gemiddelde.

Het is het zesde jaar op rij dat Hoofdkraan.nl een tarievenonderzoek uitvoert. Binnen het onderzoek is gekeken naar het uurtarief dat een freelancer invult bij het opstellen van een offerte. Deze tarieven zijn over de afgelopen twee jaar met elkaar vergeleken (mei 2013 – mei 2015). De tarieven hoeven niet representatief te zijn voor de totale markt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond