Deel dit artikel
-

‘Freelancers verhogen uurtarief door pandemie’

De pandemie heeft aanzienlijke invloed gehad op de uurtarieven en manier van factureren bij freelancers in Nederland. Dit concludeert Fiverr, de internationale marktplaats voor freelancers. Bijna veertig procent van de freelancers heeft het tarief verhoogd.

Van de ondervraagde zegt 37 procent dat zij hun uurtarief hebben verhoogd sinds de uitbraak van de pandemie. Door de onzekerheid en wisselvalligheid van de economie zijn bedrijven meer gaan bouwen op de diensten van freelancers.

Veertig procent geeft aan nu extra kosten te rekenen voor aanpassingen op eerder opgeleverd werk. Bijna 38 procent zegt sinds de pandemie niet langer een tarief per uur te rekenen, maar per project.

Eenzelfde percentage stelt niet langer gratis te werken, ook wanneer het maar iets kleins betreft. 35 procent rekent sinds de pandemie een hoger tarief wanneer sprake is van drukte.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

Joost Hoogstrate - E-commercemanagers.com

Interessant. Is er ook iets bekend over het aanbod van freelancers? Ik kreeg de indruk dat een aantal freelancers ook een vaste betrekking hebben gezocht tijdens de pandemie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond