Deel dit artikel
-

Freeler voorlopig niet los van ING

Freeler blijft voorlopig onder de vleugels van ING opereren. Dat zegt Freeler-directeur John van Brakel. Volgens Van Brakel zijn er af en toe best wel wat verkennende gesprekken met partijen buiten ING Groep. “Aan het einde van de rit leveren die gesprekken niets op,” aldus Van Brakel.

Volgens Van Brakel wordt Freeler door ING inderdaad niet als kernactiviteit beschouwt, maar last hebben ze bij ING ook niet van het internet-bedrijf. “We doen af en toe wat gezamenlijke acties en dat bevalt prima. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan het via Freeler opwaarderen van je beltegoed op je mobiele telefoon”, zegt Van Brakel.

Binnenkort is er weer een gezamenlijke actie van Freeler en een dochters van ING. Freeler gaat namelijk adsl-verbindingen slijten aan klanten van de Postbank. Klanten van MijnPostbank kunnen voor eeen bedrag van 19,95 gebruik maken van een Freeler ADSL Light-pakket. Daarvoor betalen zij geen aansluitkosten, hoeven ze niet voor het modem te betalen en verzorgt Freeler een gratis basis installatie. Hoeveel adsl-abonnees Freeler nu heeft, wilde Van Brakel niet vertellen.

Freeler heeft op papier 620.000 gebruikers, maar in de praktijk ligt dat aantal er ver onder. Volgens Van Brakel ligt het aantal effectieve Freeler-gebruikers zelfs onder de 300.000 gebruikers. Freeler begon in de hoogtijdagen met het aanbieden van ‘gratis’ internet. Dat ‘gratis’ is binnenkort voorbij en dat markeert ook het einde van een tijdperk.

Dat komt omdat veel mensen die accounts hebben bij Freeler wel gebruik maken van hun Freeler-mail account, maar niet inbellen via Freeler. En dat kost het internetbedrijf geld. Reden om voortaan 1,45 euro in de maand te vragen aan nieuwe abonnees om voortaan in ieder geval uit de kosten te komen.

Het stopzetten van de gratis internet accounts heeft overigens geen gevolgen voor klanten die al een gratis abonnement bij Freeler hebben lopen. “Voorwaarde is wel dat die klanten via Freeler blijven inbellen,” zegt Van Brakel. Klanten die geen gebruik maken van hun Freeler-account, moeten er rekening mee houden dat ze na verloop van tijd worden afgesloten.

Deel dit bericht

2 Reacties

Boxhopper

Prachtig hoe zo'n man kan blijven beweren dat ze bij ING geen last van Freeler hebben. Er moet iedere maand geld bij. Labeltjes als Wellowell, Freeler, DeInternetWinkels en InterPlein hebben de aandeelhouder (ING) honderden miljoenen gekost de afgelopen 5 jaar. Winst maken of de stekker er uit.

peter

Nou ik heb geen verstand van bankzaken,wat ik wel weet dat ik al vanaf het begin freeler gebruiker ben,en over mijn sinds een half jaar een adsl aansluiting biij ze heb, en daarvoor een met telefoon inbellen,ze hebben in ieder geval een goede helpdesk,en lang bereikbaar. DAT vind ik belangrijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond