Deel dit artikel
-

Frequenties voor Digitenne worden geveild

Het Ministerie van Economische Zaken gaat de frequenties voor DVB-T, ook wel bekend als Digitenne, alsnog veilen. Aanvankelijk wilde de overheid de vergunning verlengen.

Daarmee is vergunninghouder KPN niet zeker meer van het gebruik van de frequenties na 2017, als de huidige licentie voor Digitenne verloopt. Er zouden voor de frequenties meerdere belangstellenden zijn.

KPN pleit voor een verlenging van twee jaar, onder meer om de continuïteit van de dienstverlening voor de honderdduizenden gebruikers te waarborgen.

Niet alle frequenties kunnen straks worden gebruikt. De frequentieruimte rond de 700 MHz-band zal vanaf 2020 worden ingezet voor mobiele telecommunicatie.

Het ministerie gaat er verder van uit dat de nieuwe uitzendnorm DVB-T2 wordt gehanteerd. Daarmee kunnen meer zenders in HD kwaliteit worden doorgegeven. De ontvangers voor Digitenne zijn dan niet meer te gebruiken. Ook KPN wil die technologie omarmen.

Het gebruik van Digitenne is de laatste jaren sterk teruggelopen door de technische beperkingen. Er kan maar een gering aantal zenders via de ether worden aangeboden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Joop Solleveld

beperkt aantal zenders ik vind 32 zenders prima en ook nog radio
waarop ook nog een eens Arrow en classic FM te luisteren is
kun je op DAB plus niet meer ontvangen
die zenders zijn er af gehaald
alles wat mooi is halen ze weg
er wordt niet geluisterd naar consument die mag alleen maar betalen en verder de mond dicht houden
Tijd dat wij inspraak gaan krijgen en dat zenders meer toegankelijk zijn voor de burger zoals bijv Arrow classic rock en Classic fm

En dat het gebruik van Digitenne terug gelopen hebben ze bij KPN aan zich zelf te danken omdat er te weinig aan het belang van de consument wordt gedacht en teveel commerciele belangen
Toch zal er altijd behoefte aan mobiele tv/radio blijven bestaan

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond