Deel dit artikel
-

FT.com voor het eerst break-even

De online versie van de Financial Times heeft het break-even punt bereikt. Betaalde toegang tot delen van de site leidde tot meer traffic. Opmerkelijk genoeg schreef de papieren versie van het gezaghebbende zakenblad juist rode cijfers. Belangrijkste oorzaak van de problemen zijn scherp dalende advertentie-inkomsten.

Sinds mei vorig jaar vraagt FT.com geld voor een abonnement waarmee toegang kan worden verkregen tot de hele site. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen. De online versie van de Financial Times bereikte in het laatste kwartaal van 2002 het break-even punt.

Ondanks de betaalde toegang tot grote delen van de site is de traffic naar FT.com met een derde gestegen naar 3,5 miljoen 'gebruikers' in januari van dit jaar, zo blijkt uit de maandag gepresenteerde resultaten van moederconcern Pearson. In totaal heeft de Britse zakenkrant zo'n 200 miljoen pond (292 miljoen euro) in zijn online versie ge´nvesteerd.

Met de gezaghebbende papieren zakenkrant gaat het stukken minder. De advertentie-inkomsten – de krant telt vooral advertenties uit de belabberd presterende financi'le- en techwereld – daalden 23 procent en de oplage zes procent. Daardoor slonk de omzet met negentien procent naar 294,8 miljoen euro en schreef de Financial Times rode cijfers in de tweede helft van 2002. Over heel vorig jaar wist het nog wel een bescheiden operationele winst van 1,45 miljoen euro te noteren, waar die het jaar ervoor nog 45,2 miljoen euro bedroeg.

Moederbedrijf Pearson , dat behalve de Financial Times onder meer uitgeverij Penguin, de Franse krant Les Echos en een vijftig-procents belang in het prestigieuze weekblad de Economist en FT Deutschland omvat, boekte als geheel wel een winst voor belastingen van 582,3 miljoen euro. CEO Marjorie Scardino, die ooit zwoer nooit van haar leven de zakenkrant van de hand te doen, staat naar verluid onder groeiende druk toch een dergelijke verkoop te overwegen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond