Deel dit artikel
-

FT: ‘Digitale abonnementen motor achter groei’

De Engelse zakenkrant Financial Times ziet de handel in digitale abonnementen als de motor achter de groei voor de komende periode. “Het gaat gestaag vooruit”, zegt uitgeverij Pearson bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

Krantensite FT.com won in de eerste zes maanden van 2011 zestigduizend nieuwe abonnees voor de digitale betaalversie van het nieuwsblad. Het strengere deurbeleid voor gratis bezoekers van de site werpt ook zijn vruchten af. Het aantal geregistreerde gebruikers (geen betalende klanten) steeg tot 3,7 miljoen.

Gratis lezers mogen maar tien artikelen per maand lezen op de site.

De combinatie van een‘gratis leeslimiet’ en een betaalmuur lijkt te werken. Het aantal geregistreerde gratis lezers steeg met 49 procent, het aantal digitale abonnees met 34 procent. “Mobiele apparaten zijn goed voor 22 procent van het verkeer aan FT.com en meer dan 15 procent van onze nieuwe abonnementen.”

De omzet van FT Group steeg in het eerste halfjaar van 2011 met zes procent tot 231 miljoen euro. Het operationeel resultaat ging omhoog met drie procent tot 35 miljoen euro.

Eigenaar Pearson zegt dat 46 procent van de omzet van de FT Group afkomstig is uit Digitaal & Diensten.

Pearson is behalve eigenaar van de Financial Times ook het moederbedrijf van boekenuitgever Penguin. De boekenverkoper zegt de omzet met zeven procent dalen tot 520 miljoen euro. Over de digitale activiteiten zegt het boekenhuis: “De e-boekverkopen stegen met 128 procent en zijn nu goed voor veertien procent van onze omzet wereldwijd”, of 73 miljoen euro.

Foto: The Sacul (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond