Deel dit artikel
-

Fullfillmentbedrijf Byrd naar Nederland

Byrd ontvangt een kapitaalinjectie van vijf miljoen euro en wil daarmee zijn fullfillmentdiensten uitbreiden naar Nederland en Frankrijk.

Tegen het einde van het jaar wil Byrd in nog drie andere landen actief worden. Welke dat zijn, houden de Duitsers nog voor zich. Het is ook nog niet duidelijk waar men zich in Nederland wil gaan vestigen.

Nieuwe investeerders in deze tweede ronde zijn Rider Global, VentureFriends en FJ Labs uit de VS. Eerder staken Speedinvest, Reflex Capital, Hermann Hauser, KK Incube en particuliere investeerders al vier miljoen euro in het vier jaar oude bedrijf.

Naast Duitsland en Oostenrijk is het ook actief in de VS, maar de schaal van die operaties is niet in te schatten op de website. In Europa heeft het zeven fullfillmentcentra, waarvan vier rondom Berlijn. Dagelijks verscheept het naar eigen zeggen tienduizend pakketjes. De beschikbare vloeroppervlakte is 500.000 m2.

Er werkt zestig man bij Byrd op de kantoren in Berlijn en Wenen. Tien maanden geleden waren dat er 25.

De medewerkers in de fullfillmentcentra bieden warehousing, pick & pack, verzending via Deutsche Post, DPD, DHL, GLS, FedEx en UPS maar handelen ook retouren af. De technische systemen zijn gekoppeld met platformen als Amazon, Magento, Shopify, Shopware en WooCommerce.

Het bedrijf bedient rond de tweehonderd klanten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond