Deel dit artikel
-

Funda brengt huizenaanbod naar internettelevisie

Vanaf volgend jaar bevatten alle nieuw verkochte Samsung-televisies met internetaansluiting standaard een applicatie om te bladeren door Funda’s huizenaanbod.

Eerder deze week bracht Funda de applicatie op de markt. Alle Samsung tv’s met Internet@tv kunnen de applicatie draaien. Zulke tv’s die eerder dit jaar werden verkocht kunnen de add on downloaden via het internetmenu.

Jeroen Wilhelm van Funda: “Net als mobiel zien we dat internettelevisie een grote vlucht gaat nemen. De samenvoeging van internet en televisie wordt nu al zichtbaarder. We vonden dat we nu al een plekje moeten innemen om te zien hoe de gebruiker hiermee omgaat. Het is een leerproces voor ons zonder doelstellingen, maar wel met de toewijding om de applicatie door te ontwikkelen”.

De huizensite van NVM-makelaars koos voor Samsungs platform omdat het in dit geavanceerde tv-segment de marktleider is. De interactieve platformen van bedrijven als KPN, Tele2, UPC en Ziggo zijn overgeslagen omdat deze bedrijven geld vragen voor een positie binnen hun aanbod. Dat geldt niet bij de ‘widget-benadering’ met applicaties.

Uit een demonstratie komt naar voren dat de applicatie zich ook op makelaars richt. Zij kunnen een Samsung-tv in hun etalage zetten en zo een diavoorstelling van hun eigen aanbod laten zien:

Funda op internet@tv van Samsung from funda on Vimeo.

Foto: Ricardo Diaz (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Albert Treur

Altijd goed om te zien dat voortschrijdend inzicht ook oude plannen weer doet herleven. 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond