Deel dit artikel
-

Funda organiseert virtuele bezichtigingen van huizen

Funda helpt makelaars om toch bezichtingen van koophuizen te laten inplannen ondanks de beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt. De huizensite helpt met het organiseren van virtuele rondleidingen.

Virtueel kan daarbij op twee manieren worden uitgelegd. Huizen waarvan 3D-modellen zijn gemaakt, staan potentiële huizenkopers toe om door die panden te lopen via hun computer. Zo krijgen ze op zijn minst een indruk van de inrichting en afmetingen.

Daarnaast kunnen woningzoekenden op met hun makelaar op een aangewezen tijdstip via een live-videoverbinding deelnemen aan een rondleiding. Daarbij kunnen zij direct vragen stellen via een chatfunctionaliteit. Funda ondersteunt hiertoe alle in de markt gangbare applicaties zoals Facebook Live, Instagram Live en Zoom.

Directeur Quinten Schevernels zegt dat de interesse voor verhuizen niet lijkt afgenomen:

Ook zijn organisatie is noodgedwongen vrijwel helemaal thuis aan het werk. De reguliere agile werkwijze vindt nu plaats via videocalls en zelfs de hackathon eind vorige week, met een kleine honderd deelnemers. De ervaringen daar leidden tot de invoering van de virtuele bezichtigingen.

Foto: Alix Guillard (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Ben meer benieuwd naar cijfers. Gaan prijzen al omlaag? Neemt verkooptijd toe?

Erwin Boogert

Bert, toevallig maakt Makelaarsland dit net bekend:

“De oriënterende huizenzoeker slaat een bezoek aan huis liever over in deze tijd. Dat geldt ook voor de groep die nu financieel in onzekere tijden terecht is gekomen. Echter is er ook nog steeds een grote groep potentiële kopers op de markt die zich niet laat afschrikken en wil profiteren van de zeer lage rente. Zij zijn wel voorzichtiger. Dit resulteert in iets minder verkochte woningen en minder vaak boven de vraagprijs.

Ook krijgt deze groep flink meer keuze. Het aantal verkopers die nu wil starten met het verkopen van hun huis steeg de afgelopen weken explosief met maar liefst 66%. Zo herstelt voorzichtig het evenwicht tussen vraag en aanbod.”

Aantal bezichtigingen: -37%

Bron:
https://www.makelaarsland.nl/blog/huizenmarkt-coronavirus-februari-2020/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond