Deel dit artikel
-

Funda stapt in vakantiemarkt

“We nemen net nog het staartje van de wintervakantieperiode mee”, zegt Jeroen Wilhelm van Funda over de lancering van Fundatravel.com. De site biedt toegang tot 50.000 huurwoningen in Europa, direct te boeken via de site. Waarschijnlijk wordt het aanbod uitgebreid met reisverzekeringen, tickets en andere reisartikelen.

Vorige week lanceerde Funda.nl in alle stilte de nieuwe site Fundatravel.com. Dat is een uitbreiding op het huidige aanbod van huur-, vakantie- en koopwoningen en bedrijfsruimtes in Nederland en koopwoningen in het buitenland. Binnenkort gaat een campagne van start op internet en de radio om de vakantiesite breed onder de aandacht te brengen.

´Verdubbeling in een jaar´

Het huizenaanbod wordt betrokken van 4 externe partijen: Belvilla, Interhome, Eurorelais en Atraveo. Dat zijn ondernemingen die al jaren bemiddelen voor derden bij de verhuur van hun huizen. Wilhelm: "Wij bieden hen als het ware een tweede etalage op het web. Ze hebben immers al eigen websites en papieren catalogi."

Funda is de afgelopen dagen benaderd door verscheidene partijen die zowel hun eigen diensten als advertenties in de site willen verwerken. Concrete voorbeelden noemt de zegsman niet, maar het gaat om reisgerelateerde diensten. "We gaan niet zelf online reisverzekeringen of vliegtuigtickets verkopen. Wel kunnen partijen die dit leveren adverteren of sponsoren."

Momenteel toont de site een kleine 50.000 beschikbare vakantiewoningen. De marketingmanager van Funda: "De boekingen zelf vinden uiteindelijk plaats in het systeem van de partner, niet bij ons. Voordat een boeking wordt gedaan, wordt eerst nog de beschikbaarheid real time gecontroleerd." Funda krijgt van de vehurende partij een vergoeding voor iedere boeking. Daarnaast verdient de NVM-site met het vertonen van advertenties.

Iedere organisatie die vakantiehuizen in het buitenland verhuurt op de Nederlandse markt is in principe vrij toe te treden tot het platform. Wilhelm: "We controleren de partijen wel; kijken bijvoorbeeld of het aanbod ook in de Nederlandse taal is geformuleerd." Naar verwachting verdubbelt het huizenaanbod binnen een jaar tot 100.000.

Foto's importeren uit Flickr

De partnerbedrijven leveren hun data in XML aan, Fundatravel.com voegt daar vervolgens nog extra informatie aan toe. Een van die toevoegingen zijn digitale foto´s uit de geografische omgeving van de betreffende woning.

Wilhelm: "Die betrekken we van Flickr. We zoeken via de Flickr API trefwoorden die betrekking hebben op de regio van het vakantiehuis en tonen de afbeeldingen die het populairst zijn op Flickr." Sinds kort kunnen Flickr-gebruikers ook de lengte- en breedtegraad van hun fotolocaties als metadata aan foto's verbinden.

Afgelopen week verwerkte de site 21.700 unieke bezoekers. Die bezoekers bekeken gezamenlijk 122.000 woningen. Er vonden 6 boekingen plaats, gemiddeld 1 per dag.

Deel dit bericht

1 Reactie

BvB

Waarom worden er naast foto's geen korte video fragmenten toegevoegd? Lijkte me een completer beeld te geven van de locatie dan enkel een uit elkaar getrokken foto danwel een 360 graden foto die ook een vertekend beeld geeft..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond