Deel dit artikel
-

Fusie Gouden Gids en Telefoongids krijgt groen licht

De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft vrijdag ingestemd met de overname van Truvo Nederland BV, de uitgever van de Gouden Gids door European Directories SA, de uitgever van De Telefoongids. Met het samenvoegen van beide partijen zijn er genoeg plannen om het online mediaplatform te verrijken.

Eén van de veranderingen voor het online mediaplatform is de integratie van de websites. De groei moet online door gaan zetten. Zo is De Telefoongids nu al terug te vinden in MSN en kent deze partij ook een mobiele site. De data van de Gouden Gids zal hier met de samenvoeging in de toekomst ook te vinden zijn.

Het bedrijf gaat zich daarnaast meer richten op de online tak. Er komt beter kaartmateriaal, nog scherper dan Google Maps zo beweert de Telefoongids. In de toekomst kan de gebruiker zelfs zoekopdrachten vergelijken. Bij het zoeken naar een restaurant kunnen de resultaten naast elkaar vergeleken worden op criteria als bijvoorbeeld keuken, prijs of parkeergelegenheid. Hierbij komt de data van de andere partij natuurlijk goed van pas.

Whitelabel

De data van de Telefoongids wordt ook als whitelabel geleverd aan andere partijen als bijvoorbeeld KPN met het informatienummer 1888. Hierin worden beide partijen geïntegreerd, waardoor er een completere database ontstaan met rijkere informatie.

Voor de adverteerder is er het voordeel dat er niet meer bij beide producten geadverteerd hoeft te worden. Een keuze maken uit één van de twee is ook niet nodig. Het is in principe mogelijk om met de samenvoeging de consument gerichter te bereiken, zo is De Telefoongids van mening.

De migratieperiode die technisch geen sinecure zal zijn moet nog van start gaan. De eerste papieren gids waarin beide partijen samengaan zal pas in april 2009 op de mat vallen.

Bron foto: How can I recycle this (CC)

Deel dit bericht

6 Reacties

Joost van der vaart

Oud papier die dingen, zodra ze uitkomen. Wie gebruikt dat nou nog?Vanavond was http://www.stopdetelefoongids.nl op tv. Een pracht initiatief! Spaar de bomen!

Bakf

On line gebruik van de gidsen kost heel wat on line bomen.

Bas

Oud papier besparing is een beetje onzin. Als je kijkt hoeveel stroom je nodig hebt om een serverpark te hosten dat enkele miljoenen bezoekers per dag aan kan dan praat je ook over een redelijk verbuik :) Wat ik alleen niet helemaal snap is dat een papieren versie van de Gouden Gids uberhaupt nog bestaansrecht heeft. In deze tijd vind ik het moeilijk voor te stellen dat je door een boek gaat bladeren opzoek naar bv een 'Klusjesman' terwijl je op Internet met 1 klik direct nog even het portfolio van bv de aannemer, tuinman, etc. op zijn website kan opvragen. Wellicht wordt de samenvoeging van de telefoongids + goudengids op een online platform wel interessant.

Remo Natali

Er is in nederland maar een complete gids, persoonlijk vindt ik het bijzonder dat iemand Google gebruikt om te zoeken naar een aannemer in Arnhem terwijl je in 10 tellen een complete lijst krijgt via de telefoongids. Als je het mij vraagt is compleetheid pas echt een uniek argument dat pleit voor de telefoongids. Dat de online variant hiervan natuurlijk meer mogelijkheden biedt dan de papieren versie is natuurlijk duidelijk ware het niet dat aan de interface van de huidige online variant nog een boel verbeterd moet worden.

Klaas

@Joost: geen papier gebruiken spaart geen bomen. De bomen die worden gebruikt zijn aangeplant om papier van te maken. Als niemand papier wil worden er geen nieuwe bomen meer geplant. @Remo: Leuk die complete database. Maar zolang bij elke zoekopdracht een aanbieder ver weg of een aanbieder van een ander product bovenaan staat omdat die meer betaalt heb ik er niks aan. Het zoekresultaat bij zowel de telefoongids als de gouden gids is al lang zo sh!t dat ik die niet gebruikt.

Jolanda

@Klaas: I agree! Kijk eens naar Zoomla.nl, vwb de zoekkwaliteiten voor bedrijven staat de Gouden Gids hier lichtjaren vanaf, om van Google maar niet te spreken…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond