Deel dit artikel
-

‘Fusie Sandd en PostNL afgeschoten’ (update)

De fusie van postbezorgers Sandd en PostNL gaat voorlopig niet door, tenzij de politiek anders beslist. Dat schrijft De Telegraaf.

Er werd al rekening gehouden met een ‘nee’ vanuit de toezichthouder. Na de overname zou PostNL een monopolist worden op de krimpende postmarkt. De Vereniging Grootverbruikers Post en het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen hebben dan ook bezwaar aangetekend tegen de postfusie. De fusie zou weinig gevolgen hebben voor de pakketmarkt. Sandd concentreerde zich op zakelijke postdiensten.

De Tweede Kamer kan de fusie alsnog via de wet regelen. Artikel 47 uit de Mededingingswet geeft het kabinet de mogelijkheid het oordeel van de waakhond te negeren.

Een woordvoerster van Sandd noemt de berichtgeving in de Telegraaf ‘onjuist’. Een woordvoerder van de ACM benadrukt dat er nog geen besluit is genomen over goed- dan wel afkeuring van de overname en dat die ook niet op heel korte termijn te verwachten is.

Deel dit bericht

3 Reacties

Driek

Postnl zit in een onmogelijke situatie. Vijf keer per week verplicht bijna geen post bezorgen. Fuseren mag niet, bezuinigen kan niet meer. Failliet gaan dan maar? Sandd neemt de boedel wel over…

H. Kizilgoz

Bedrijven draaien nooit op verlies. Dus postnl ook niet! Laat maar de postzegelprijs bijvoorbeeld 3 euro maken!

Ik

Het moet allemaal weer gewoon terug naar vroeger. Post, OV, gas water elektriciteit, huur, ziekenfonds dit horen overheid instellingen te zijn en geen winstgevende bedrijven over de rug van Nederlanders

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond