Deel dit artikel
-

‘Fusie Sandd en PostNL afgeschoten’ (update)

De fusie van postbezorgers Sandd en PostNL gaat voorlopig niet door, tenzij de politiek anders beslist. Dat schrijft De Telegraaf.

Er werd al rekening gehouden met een ‘nee’ vanuit de toezichthouder. Na de overname zou PostNL een monopolist worden op de krimpende postmarkt. De Vereniging Grootverbruikers Post en het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen hebben dan ook bezwaar aangetekend tegen de postfusie. De fusie zou weinig gevolgen hebben voor de pakketmarkt. Sandd concentreerde zich op zakelijke postdiensten.

De Tweede Kamer kan de fusie alsnog via de wet regelen. Artikel 47 uit de Mededingingswet geeft het kabinet de mogelijkheid het oordeel van de waakhond te negeren.

Een woordvoerster van Sandd noemt de berichtgeving in de Telegraaf ‘onjuist’. Een woordvoerder van de ACM benadrukt dat er nog geen besluit is genomen over goed- dan wel afkeuring van de overname en dat die ook niet op heel korte termijn te verwachten is.

Deel dit bericht

7 Reacties

Driek

Postnl zit in een onmogelijke situatie. Vijf keer per week verplicht bijna geen post bezorgen. Fuseren mag niet, bezuinigen kan niet meer. Failliet gaan dan maar? Sandd neemt de boedel wel over…

H. Kizilgoz

Bedrijven draaien nooit op verlies. Dus postnl ook niet! Laat maar de postzegelprijs bijvoorbeeld 3 euro maken!

Ik

Het moet allemaal weer gewoon terug naar vroeger. Post, OV, gas water elektriciteit, huur, ziekenfonds dit horen overheid instellingen te zijn en geen winstgevende bedrijven over de rug van Nederlanders

Arno Schotmans

@Driek

Maar wel uitkeringen kunnen doen aan aandeelhouders, dus zo slecht zal het financieel toch niet met ze gaan…

Sandro

Zoals het persoon met de naam “Ik” het al had geformuleerd hierboven , het moet allemaal weer gewoon terug naar zoals het vroeger.was met de PTT Post, OV, gas water elektriciteit, huur, “ziekenfonds?” dit horen overheid instellingen te zijn zodat kwaliteit en kwantiteit garandeert blijft in plaats dan dat het in een te misbruiken melkkoe is getransformeerd voor de diepe zakken van criminele kapitalisten !
ziekenfonds? bestaat al sinds 2008 niet meer !
ze zijn een complete chaos maatschappij aan het kweken in Vernederland waar op een gegeven moment het te veel aan water niet meer weggepompt kan worden en de helft van Nederland onder water loopt ten gevolge van dit soort volksverlakkerij praktijken . BLUB ! Vernederland terug aan het water . Klaar punt .

Driek

Voor de aandeelhouders is altijd geld. Als die het vertrouwen verliezen maakt het niet uit of een bedrijf goed of slecht draait, winst of verlies maakt: dan wordt de boel aan een investeringsmaatschappij verkocht.
Investeringsmaatschappij is een mooi woord voor een zooitje sprinkhanen met veel te veel geld die een bedrijf uitkleden en weer verkopen voor de gevolgen (te) duidelijk worden.

Hulsegge

Niemand schijnt zich te verdiepen in het gegeven dat er een wetenschappelijk rapport is op basis van gedegen onderzoek in opdracht van de VGP, waaruit blijkt dat er wel degelijk bestaansrecht is voor 2 of meer aanbieders. PNL en Sandd draaien beiden verlies op briefpost. Bij beiden willen de aandeelhouders er geen geld meer in pompen, maar bij PNL hebben de aandeelhouders een andere pet op. Daar is namelijk ook een grote pakketmarkt. Tel daarbij op de politieke uitruil die er op de achtergrond meespeelt. De ceo van PNL en Keijzer zijn zeer goede bekenden van elkaar en bovendien ze schreef mee aan het partijprogram van de VVD (en heeft politieke aspiraties in een volgend kabinet). De vakbonden denken het weer eens te weten,. maar zitten er zoals altijd weer dik naast!!. Duizenden arbeidsplaatsen zullen ook bij een fusie snel uit beeld verdwijnen bij de postbedrijven, verwerkers en de toeleveranciers. Door de enorme kostenstijging voor de consument en kleinverbruiker die meebetalen aan het schandalig lage tarief van grote bedrijven en instellingen (daar begon de ellende) zal de digitalisering en daarmee de versnelde briefpost afname doorzetten en dat is precies wat de overheid wil. Die fusie (of faillissement van een van de 2) is onontkoombaar , maar de afhankelijken weer de kosten door de strot duwen, daar moet de politiek een stokje voor steken en u raad het al….. dat gaat niet gebeuren. Het alternatief (van SWO in opdracht van de VGP) , wat echt wel een oplossing is voor een vertraging in de afname, verdwijnt gewoon in de la.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond