Deel dit artikel
-

Fusiebedrijf IceMobile gekocht voor 360 miljoen

Het Amerikaanse bedrijf Alliance Data (ADS) legt 360 miljoen dollar op tafel voor een meerderheidsbelang in het fusiebedrijf van IceMobile en BrandLoyalty.

De Amerikaanse specialist in loyaltymarketing verwerft een belang van zestig procent in de onderneming uit Den Bosch en Amsterdam.

In de komende vier jaar koopt Alliance Data Systems de overige veertig procent van de aandelen, tien procent per jaar, betaald op basis van een earn out. De hoogte van die waarderingen is afhankelijk van de bedrijfsresultaten.

Gezien de persverklaring is het de Amerikanen vooral te doen om het Europese en Aziatische bereik van BrandLoyalty. IceMobile levert binnen het gezamenlijke bedrijf de digitale expertise, in een van oorsprong ‘papieren’ wereld.

BrandLoyalty zit achter de klantentrouwprogramma’s van veel grote internationale retailers, waaronder Tesco en Delhaize.

Oprichter en CEO van IceMobile Ralph Cohen: “Aangezien de uiteindelijke overnamesom, met heel hard werken, kan oplopen tot een miljard dollar is hier misschien wel sprake van de grootste overname in de Nederlandse internetindustrie.”

“Binnen de nieuwe constellatie krijgen wij gelegenheid uit te breiden naar de Verenigde Staten en Canada. In de afgelopen jaren slaagden we er zelfstandig niet in om daar goed voet aan de grond te krijgen.”

“Met de kennis van ADS kunnen we onze expertise van business intelligence aanzienlijk uitbreiden. Onze klanten profiteren van de vele nieuwe inzichten die dat kan opleveren.”

Cohen acht de waardering van het bedrijf realistisch. BrandLoyalty boekte in 2012 een omzet van 363 miljoen euro, een bedrijfsresultaat van 62 miljoen en een nettowinst van 32 miljoen.

Deel dit bericht

7 Reacties

Leonard Wolters

Well done. Chapeau.

Ayalon

Gefeliciteerd Ralph!

Jeroen Korving

Mooi nieuws Ralph! Mooie bekroning van jaren hard werken. Eerst als pioneers op SMS/WAP gebied met Minick (?) en daarna IceMobile! Top.

frank

Geweldig!

Rik heijmen

Super nieuws! Beloning voor visionair leiderschap.

Len

Ralph, van harte gefeliciteerd een heel mooi resultaat en een mooie stap vooruit naar nog meer kansen in de VS en Canada.

Ralph Cohen

Dank voor de mooie felicitaties!
Gr Ralph

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond