Deel dit artikel
-

FWDPay maakt ‘einde aan voorschieten’

Een nieuwe Nederlandse startup FWDPay geeft werknemers gecontroleerd toegang tot de bedrijfsrekening, waardoor ze betalingen niet meer hoeven voor te schieten. Serie-ondernemer en CEO Martijn Lukaart presenteerde de oplossing vanochtend tijdens Demo Day van Startupbootcamp in Utrecht.

Lukaart vertelt dat het voorschieten van kosten erg frustrerend kan zijn omdat daarvoor eerst weer declaraties moeten worden ingediend en werknemers vaak lang op hun geld moeten wachten. Onbeperkte toegang tot bank- of kredietkaarten aan werknemers houdt echter ook risico’s in.

Bij FWPay krijgen werknemers gecontroleerd toegang tot betaalfaciliteiten. Het bedrijf bepaalt welke werknemers gebruik mogen maken van de dienst, voor welke betalingen ze die mogen gebruiken, waar ze betalingen mogen verrichten en er kan ook een tijdlimiet worden ingesteld voor betalingen.

Op de site van het bedrijf is nog weinig informatie te vinden. Wel wordt duidelijk dat Lukaart de oplossing al aan diverse banken heeft getoond, waaronder ING, ABN en bunq.

Lukaart lanceerde enkele jaren terug een bezorgdienst voor en door buurtbewoners, Bun Run, die ook samenwerkt met FWDpay.

Klanten geven in de app gewicht en afmeting aan van het gewenste product. Alleen de runners die beschikken over het juiste vervoermiddel verschijnen vervolgens in beeld. De betaling verloopt via iDeal. De bezorgkosten bedragen minimaal 6 euro, waarvan meer dan driekwart voor de bezorger is.

Bun Run is met name bedoeld voor kleine ondernemers die zelf geen bezorgdienst hebben. De startup begon twee jaar geleden in Den Haag.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond