Deel dit artikel
-

Fysieke handel groeide eerste kwartaal iets harder dan online

In het eerste kwartaal nam de online omzet van detailhandelaren toe met 3,8 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Bij winkels die alleen online verkopen groeide de omzet in het eerste kwartaal van 2024 met ruim 5 procent. Bij detaillisten die hun producten zowel online verkopen als via een fysieke winkel, ook wel multichannelers genoemd, nam de online omzet ook toe: met bijna 2 procent.

De totale detailhandel zette in het eerste kwartaal van 2024 bijna 4 procent meer om dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het verkoopvolume was 3,1 procent hoger. Er gingen meer detailhandelaren failliet dan in het eerste kwartaal van 2023, maar naar verhouding minder dan onder alle bedrijven, zo meldt het CBS op basis van nieuwe
kwartaalcijfers over de detailhandel.

De omzetstijging in het eerste kwartaal kwam door hogere prijzen, én voor het tweede kwartaal op rij ook door een hoger verkoopvolume. Tussen het tweede kwartaal van 2022 en het derde kwartaal van 2023 wisten detailhandelaren weliswaar ook omzetgroei te realiseren, maar dit kwam alleen door hogere prijzen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond