Deel dit artikel
-

Fysieke winkel belangrijkste kanaal voor aanschaf e-bike

De fysieke winkel blijkt nog steeds de meest gebruikte informatiebron bij de aanschaf van een e-bike. De fysieke winkel wordt vooral gebruikt om de fietsen te bekijken en te testen. Dat blijkt uit onderzoek van GfK.

Bij de aanschaf van een e-bike oriënteert de consument zich uitgebreid. Er worden veel verschillende soorten informatiebronnen geraadpleegd voordat men een definitieve keuze maakt. Vooral consumenten die voor het eerst een e-bike aanschaffen hebben behoefte aan veel informatie. De belangrijkste informatiebron is de fysieke winkel, gevolgd door het internet. Bijna 30 procent wint ook bij vrienden, familie of bekenden informatie in.

Een proefrit is belangrijk bij de aanschaf van een e-bike. Ruim 90 procent van de kopers die een fysieke winkel bezoeken, maakt een proefrit. Dit verklaart ook het belang van de fysieke winkel.

Waar in Nederland de fysieke winkel ruim op nummer 1 staat in het orientatieproces, wordt in België en vooral in Duitsland een gevarieerder palet aan informatiebronnen wordt gebruikt. In deze landen is de fysieke winkel ook een belangrijk informatiepunt, maar minder belangrijk dan in Nederland. In Duitsland zijn vrienden, familie of bekenden zelfs een belangrijkere informatiebron, dan de fietsenwinkel.

Opmerkelijk zijn de duidelijke verschillen in de leeftijdsgroepen van kopers en de customer journey ten opzichte van de Nederlandse markt. Hoe deze doelgroepen verschillen en wat de customer journey is bij de aanschaf van een e-bike wordt uitgebreid toegelicht in dit jaarlijkse e-bike consumentenonderzoek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond