Deel dit artikel
-

G7 wil aanpak stablecoins na cryptocrash

Leden van de G7 willen na het debacle van de stablecoins Terra en Luna de regelgeving rond cryptomunten aanscherpen.

Dat moet zelfs op korte termijn gebeuren, het liefst vóór de volgende bijeenkomst van de G7 in Duitsland.

De G7 is samengesteld uit de zeven grootste economieën ter wereld: Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Wat die precies voor ogen hebben zal nader moeten blijken.

De recente cryptocrash werd grotendeels veroorzaakt doordat de TerraUSD stablecoin de koppeling met de Amerikaanse dollar verloor. Pogingen om de koers te herstellen door de massale verkoop van bitcoins hadden een averechts effect. De koers van de Bitcoin en andere munten ging flink onderuit.

De kans dat de aan de Terra gekoppelde tablecoin Luna weer boven de 1 dollar uit zal komen, is zeer klein, tenzij een deel van de 7 biljoen tokens wordt vernietigd (burnen heet dat in het jargon). Investeerders blijven massaal Luna tokens dumpen, ook nu er plannen gepresenteerd worden om de munt uit het slop te trekken.

Het Zuid-Koreaanse Openbaar Ministerie heeft vrijdag een onderzoek aangekondigd. De financiële autoriteiten schatten dat ongeveer 280.000 gebruikers een gezamenlijk bedrag van 70 miljard dollar aan Luna in Korea bezaten.

Terraform Labs, het bedrijf van Do Kwon, heeft inmiddels ook nog een boete gekregen 100 miljard Koreaanse won, oftewel 74,5 miljoen euro, vanwege belastingontduiking.

Terraform Labs stond weliswaar geregistreerd in Singapore en de Caribische Maagdeneilanden, maar opereerde gewoon in Zuid-Korea. Do Kwon zou alle traceerbare binnenlandse activiteiten hebben opgeheven.

Een deel van de juridische afdeling van het bedrijf is een dezer dagen opgestapt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond