Deel dit artikel
-

Gadero naar de Franstalige markt

Online houthandel Gadero verbreedt zijn activiteiten naar de Franstalige markt. Hiermee gaat het ook hout bezorgen in Wallonië, Luxemburg en noordelijke bestemmingen van Frankrijk.

De onderneming uit Groningen, met een showroom in Breukelen, betreedt hiermee zijn derde taalgebied. In de zomer van 2018 ging het al op de Duitse markt van start. Aangezien de bestellingen behoorlijk fors van omgeving zijn en Gadero zelf het transport verzorgt, wordt niet de hele geografische markt daar bestreken maar tot voorbij pakweg het ruhrgebied en Hamburg.

Zeventig procent van de leveringen lopen via het warehouse in Groningen. De rest verloopt via dropshipping. Mocht Gadero in de loop van de jaren willen opschalen in het buitenland dan zal het een kopie van zijn locatie op honderden kilometers van Nederland overwegen, bijvoorbeeld midden Duitsland.

De Duitse ervaringen vormden de basis voor de expansie naar het zuiden. Oprichter Henk Jan Bijmolt legt uit dat ook daar de activiteiten bescheiden werden opgestart. “We willen vooral eerst leren wat wel en niet werkt en dan pas opschakelen.” Voor de Duitse webwinkel wordt deze winter het assortiment verdubbeld tot vierduizend items. “Met de learnings van 2019 weten we welke kant we daar op willen.”

Wat de Franstalige markt betreft, mikt de ondernemer op vijfhonderd orders in 2020. “We kunnen niet alle 14000 artikelen in één keer vertalen, dus focussen we eerst op typische Belgische artikelen zoals Padouk en Ipé hout voor terrassen. Eveneens zijn kastanjehout en groengeïmpregneerd tuinhout in het lagere segment een hot item daar.”

“We hebben zelf Franstaligen in dienst en breiden daarom het assortiment dagelijks uit vanuit ons hoofdlocatie Groningen. Hierbij kijken we goed naar de data. We richten ons eerst op hout, later gaan we kijken naar sierbestrating en binnenvloeren.” In de loop van volgend jaar beslist hij ook waar de Belgische showroom zal worden opgeopend. De Nederlandse ervaring leert dat zo’n fysiek contactpunt veel bezoekers kan trekken die per klant gemiddeld ook goed zijn voor hogere orderbedragen.

In de loop van 2020 wil Bijmolt de oppervlakte van de winkel in Breukelen verdubbelen.

Foto: Martin Delisle (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond