Deel dit artikel
-

Gadero start activiteiten in Duitsland

Online houthandel Gadero uit Groningen breidt zijn activiteiten uit naar Duitsland. “Het is een nabije buur en logistiek goed te behappen voor ons”, aldus directeur Henk Jan Bijmolt.

Begin deze week is Gadero.de live gegaan met een selectie van assortiment van wat het bedrijf in Nederland en Vlaanderen verkoopt. “We zijn een specialist in houthandel en willen dat blijven. Als je dan wilt groeien dan moet je je werkgebied uitbreiden”, licht Bijmolt aan deze uitgave toe.

Hij bereidde de lancering op de oostelijke markt drie jaar voor en deed uitgebreid onderzoek in het digiale en fysieke domein. “Duitsers willen alleen topkwaliteit en zeer gedetailleerde productinformatie, bijvoorbeeld hoeveel knoesten er per vierkante meter in zitten en hoe het hout gedroogd is.”

Gadero kiest er bewust voor om niet via een marktplaats als Amazon te handelen en alle distributie- en marketingprocessen in handen te houden. Dat betekent vooral reclame via Google AdWords en Shopping en mogelijk eBay.

Niet heel Duitsland behoort tot het servicegebied. Er is gekozen voor de regio tussen Hamburg en het Ruhrgebied. Daar woont paktweg vijf à zes miljoen man. “We beginnen met één vrachtwagen per twee weken, maar ik hoop snel naar een per week te gaan.”

Foto: Marco Verch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond