Deel dit artikel
-

Game- en goksector gaan praten over vermenging tussen gaming en gambling

De game- en goksector en andere betrokkenen, zoals zorginstellingen en verslavingsdeskundigen, gaan de komende tijd verder praten over de risico’s als gevolg van de vermenging tussen gaming en gambling. Dat is eerder deze week besloten tijdens een bijeenkomst over dit onderwerp.

De toezichthouder constateert al langer dat steeds meer gokelementen in online spelletjes opduiken. Eerder dit jaar trok de Kansspelautoriteikt aan de bel over deze schatkistjes in games die tegen betaling kunnen worden verkregen. Op wat er in de loot boxes zit is geen invloed uit te oefenen. De Kansspelautoriteit concludeerde na onderzoek dat deze loot boxes soms, als ze buiten het spel om economische waarde vertegenwoordigen, in strijd zijn met de Wet op de kansspelen.

Maar de Ksa waarschuwt ook voor loot boxes als ze niet in strijd zijn met de wet, omdat er aanwijzingen zijn dat ze kansspelverslaving in de hand werken. Joop Pot, bestuurslid van de Ksa, noemde het ‘verheugend’ dat een aantal aanbieders na de waarschuwing van de Ksa, aanpassingen deden aan hun spel.

De spelletjesindustrie is in korte tijd explosief gegroeid. Zij verdienen vaak meer aan microtransacties tijdens spelletjes, bijvoorbeeld de aanschaf van een loot box, dan met de verkoop van de spellen zelf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond