Deel dit artikel
-

Gamefly nieuwe gamepartner Philips

Het Amerikaanse Gamefly wordt de nieuwe gamepartner van Philips voor zijn op Android gebaseerde Smart TV-lijn. Het bedrijf volgt OnLive op, dat eerder dit jaar de stekker uit zijn dienst trok.

Bijzonderheden worden deze week bekendgemaakt, maar volgens Mattijs de Valk, senior manager Busines Development SmartTV, gaat het om een volwaardige opvolger van OnLive, die eveneens streaming gaming aanbiedt. “Natuurlijk is het niet hetzelfde als een consolespel, maar dat het is een aantrekkelijk alternatief voor wie geen Playstation of Xbox wil.”

Philips, tegenwoordig TP Vision, werd wel verrast door de voortijdige ondergang van OnLive, moet De Valk toegeven. OnLive stopte op 30 april 2015 als gevolg van een flinke schuldenlast. Sony nam de intellectuele eigendommen over, maar de dienst keerde daarmee niet terug.

De app op de Smart TV van Philips kon niet meteen worden verwijderd, en gamers kregen een mededeling te zien dat de dienst niet langer beschikbaar was.

In november 2014 werd de dienst nog breed in de Benelux uitgerold. Het OnLive PlayPack-abonnement van 7,95 euro per maand omvatte een bibliotheek van ruim 250 games op vrijwel ieder apparaat met internet konden worden gespeeld.

TP Vision heeft nog steeds hoge verwachtingen van games op zijn tv-toestellen, net als van andere diensten. “We zien een stijgend gebruik van apps, vooral in de Androidomgeving, en niet alleen catch-up tv, zoals Uitzending Gemist.”

TP Vision kondigde op de IFA ook een prijsvraag aan voor ontwikkelaars om uitdagende toepassingen te ontwikkelen voor zijn Smart TV. De winnaar gaat met 25.000 euro naar huis. De toepassingen zijn alleen bedoeld voor de app store van Android. De Smart TV’s van Philips hebben ook nog een tweede appwinkel, met applicaties die niet onder Android draaien.

De Valk zegt dat er met name goed naar de beveiliging is gekeken. “Dat was wel even een punt van zorg toen we besloten voor Android te gaan. Sideloading, het installeren van apps buiten de app store om, staan we niet toe.”

De Valk verwacht een gunstig effect van Apple, dat deze week een volgende generatie Apple TV aankondigt, de eerste met een eigen app store. Dat zou op termijn kunnen leiden tot eenzelfde soort concurrentie als tussen Android smartphones en de iPhone. “We zijn op dit moment met Sony nog een van de weinige tv-fabrikanten die Android TV omarmen, maar Sharp heeft recentelijk besloten om Androidtelevisies voor de Noord-Amerikaanse markt te ontwikkelen. De markt wordt dus langzaam groter.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond