Deel dit artikel
-

Gametechbedrijf Unity naar de beurs

Het Deens-Amerikaanse Unity, ontwikkelaar van een zogeheten game-engine, gaat naar de beurs. Onder de tickernaam U krijgt het een notering aan NYSE.

Het bedrijf bestaat al sinds 2004 en is een belangrijke concurrent van Epic Games, de onderneming achter Fortnite, zij het wel een stuk kleiner.

Zijn ‘engine’ of ontwikkelplatform wordt gebruik door meer dan de helft van de mobiele games in de App Store en Play Store. Maar ook bij pc en console games is Unity sterk vertegenwoordigd.

Voorbeelden zijn Nintendo’s Mario Kart: Tour, Super Mario Run en Animal Crossing: Pocket Camp, Niantics Pokémon GO and Activisions Call of Duty: Mobile.

In het afgelopen halfjaar bedroeg de omzet 351 miljoen dollar, maar werd 54 miljoen verlies geleden.

Maandag kondigde ook cloudbedrijf Snowflake een IPO aan. Het bedrijf laat bedrijven data in de cloud opslaan, in plaats van klassieke databases. Het gebruikt geen eigen clouds, maar die van Amazon, Microsoft en Google. CEO Frank Slootman komt van ServiceNow.

Afgelopen jaar zette Snowflake 264 miljoen dollar om, maar bedroegen de verliezen. Grote klanten zijn Capital One, Sony, Adobe en McKesson.

Illustratie Nigel Sussman

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond