Deel dit artikel
-

Game Best Friends moet groot entertainmentmerk worden

Het Finse Seriously lanceerde dinsdag zijn eerste van drie mobiele games waarmee het veel breder in de entertainmentmarkt wil stappen dan rivalen Rovio (Angry Bird) en Supercell Oy (Clash of Clans).

De studio werd precies een jaar geleden opgericht door Petri Järvilehto en Andrew Stalbow, beiden afkomstig van Rovio. Hun eerste game Best Friends speelt zich af in de wereld Minutia, waar gevochten moet worden tegen Angry Birds-achtige fantasiefiguren. Het spel moet uiteindelijk gaan resulteren in televisieseries en speelfilms.

Seriously wil merken via mobiel lanceren en dan verder uitbouwen. Dat heeft Rovio ook gedaan. De helft van de omzet van 216 miljoen dollar komt van merchandise en licenties. Zo werden contracten getekend met speelgoedfabrikant Hasbro en Lucasfilm.

Succesvolle games hebben de potentie om honderd miljoen mensen in een enkele dag te bereiken. Die promotiemiddelen zijn ongeëvenaard in de entertainmentindustrie, zeggen de beide oprichters. Er ligt nog veel onbenutte potentie.

Seriously, met kantoren in Helsinki en Los Angeles, heeft in mei vijf miljoen dollar opgehaald, nadat eerder al eens 2,4 miljoen was verstrekt.

Het nieuwe spel is gratis te downloaden, maar voor extra’s moet betaald worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond