Deel dit artikel
-

‘Gamingbedrijven ontwikkelen zich tot verticals’

Dankzij de lockdowns en sluiting van alle niet-essentiële winkels en instellingen, waren we bijna twee jaar lang aangewezen op ons eigen thuis. Daardoor is het (media)landschap flink veranderd: We streamen en gamen meer dan ooit en investeerden ook flink in het slimmer maken van onze huizen.

De aandacht gaat de laatste maanden vooral uit naar het gevecht tussen online videodiensten als HBO Max en Viaplay, maar interessanter zijn de ontwikkelingen rond gaming. Gamingbedrijven ontwikkelen zich tot verticals. Videodiensten op hun eigen manier ook.

Dat was de conclusie van een specialistentafel op het Telecompaper jaarcongres in Bussum, waaraan Koen Schobbers (Koenz, TEDx Speaker), Kenny Henderyckx (Telenet), Ton Koonen (Hoogleraar TUe) en Niels Baas (NLziet) deelnamen.

Baas is nog niet onder de indruk van de recente gamingactiviteiten van Netflix, dat gaat momenteel niet verder dan aanbieden van mobiele games buiten de eigen app om, “maar ik begrijp wel waarom ze erin stappen,” zegt Baas. “Je kunt je intellectueel eigendom nog beter verzilveren door een game rond een serie te ontwikkelen.”

Het Belgische Telenet is een voorbeeld van een traditioneel kabelbedrijf dat de vleugels heeft uitgeslagen naar VR experience locaties in België en Nederland en straks zelfs het Verenigd Koninkrijk. In 2018 werd de potentie van gaming al onderkend, want internet en televisie groeien niet meer.

Koen Schobbers denkt eerder dat gamingbedrijven de potentie hebben om uit te groeien tot mediaspelers van formaat, “ook al omdat je gamers niet met klassieke marketing kunt bereiken.”

We gaan gaming thuis in elk geval technisch heel anders beleven, belooft Ton Koonen (Hoogleraar TUe). “De beperking van wifi zit de verdere ontwikkeling van gaming in de weg.”

Je kunt betere responstijden realiseren door Light Fidelity toe te passen. Li-Fi is net als Wi-Fi in staat om data bilateraal en met hoge snelheid te versturen en kan elektronische apparaten zoals computers, tablets en smartphones draadloos met het internet verbinden. Wifi zou kunnen worden verbeterd door hogere frequenties en gerichte antennebundels te gebruiken.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond