Deel dit artikel
-

GAMMA test chatdienst voor iedere vraag die je wilt stellen

Bouwmarkt GAMMA test nu al ruim een week een online vraagbaken genaamd Datvraagik.nl. Klanten kunnen er allerlei vragen stellen die vrijwel onmiddellijk worden beantwoord. Door medewerkers in zestig vestigingen die een iPad bij zich dragen.

Volgens Thijs van Schothorst van het Amsterdamse Icemedia, dat het concept hielp ontwikkelen samen met het vaste themabureau van de retailer Joe Public Take-Away Advertising, is bewust gekozen voor een vorm die de meeste consumenten bekend is. Een chatoplossing die doet denken aan WhatsApp. “Geen standaard antwoorden, geen robot, maar direct oprechte hulp van een medewerker van een GAMMA-vestiging ergens in Nederland.”

Het past in het tijdsbeeld van directe bevrediging, aldus Van Schothorst tegen Emerce. “Wil je nu een serie kijken, dan doe je dat bij Netflix. Wil je nu een taxi bestellen, dan doe je dat via Uber. Zit je te klussen en heb je een vraag over de verf die je wilt aanbrengen, dan krijg je meteen antwoord en hoef je niet eindeloos te wachten bij een call center. Dat is de missie van GAMMA. De beste willen zijn in het helpen van mensen die zelf hun woonomgeving willen verbeteren en onderhouden.”

Het is dan ook geen chatdienst, maar een volwaardige consumentendienst die, zo moet Van Schothorst toegeven, wel beslag legt op de medewerkers. “Maar die vinden het te gek om deel uit te maken van een team dat met lef en innovatie een nieuwe standaard neerzet.”

Er wordt geen ingewikkelde technieken toegepast om vragen naar de juiste persoon te delegeren. Elke vraag wordt eerst door het Chat Centrum bekeken. Die kijkt of het een klus gerelateerde vraag betreft of niet. Vervolgens wordt vraag doorgeschoten naar de betreffende vestiging. Alle niet-klus gerelateerde vragen worden door het chatcentrum zelf afgehandeld. De klanten kunnen de antwoorden ook delen en beoordelen.

“In het systeem hebben we een soort van agendafunctionaliteit gebouwd waarmee alle vestigingen in een bepaald tijd slot zijn ingedeeld”, zegt Van Schothorst. “Iedere vestiging weet wanneer zij klaar moeten staan om vragen moeten beantwoorden. Als het heel druk wordt, kunnen in theorie alle medewerkers inloggen en helpen met vragen te beantwoorden.”

Inmiddels zijn er ruim 6000 vragen gesteld, een gemiddelde van 600 vragen per dag. Na de proef wordt een vervolgtraject ingezet.

Deel dit bericht

20 Reacties

Aribert Guiking

Interessant om na afloop van de actie te kijken welke vragen er voornamelijk zijn gesteld en vooral: wie waren de vragenstellers.Is daar wat uit te destilleren?
Zie: http://www.yataz.nl/media/index.php?post=kleine-kluswinkel-is-oplossing-voor-leegstand

Aribert Guiking

Peter van der Ven

Wat is nu precies de verhouding van het metselmortel om een binnenmuurtje van kalkzandstenen te metselen?

Serge de Klerk

Petje af voor deze innovatie, moet gezegd worden!

Carolien

Geachte meneer,

Kan ik laminaat lakken?

Albert

Hoe moet ik vitrage opmeten

kusters

ik moet lood op koper solderen hoe

e.ten broeke

Kan je vliesbehang sauzen

liza

Ik heb een steenstrippen muur wil laten die gladstrijken kan dat met rothband gips ?

Drico

Waar kan ik een vierkante gaten boor vinden??

Peter

Hoe kan het dat er kleurverschil is tussen twee blikken verf die op kleur gemaakt zijn
Er zit wel een tijdsverschil van een week tussen het aanmaken maar ze hebben beide dezelfde specificatie

Sjoerd

Zijn het nu allemaal digibeten die hierboven aan het reageren zijn?

Erik

Hoe kan ik marantie tuinmeubelen lichter maken?

Karen

Beste Carolien, er werken niet alleen mannen bij de Gamma.
Verder sluit ik me bij de opmerking van Sjoerd aan.

Marianbraak@hotmail.com

Vraag ; is de kajuit bed ( puck ) incl matras ? Zo niet : verkopen jullie die erbij ? En wat is de prijs daarvan ? Vr gr mevr braak

W.v.Vulpen

Een koelkast die in een open keuken staat en de achterkant daarvan uit het zicht halen. Hoe doe ik dat het mooist of ….

Mirella

Goedenmiddag
Ik wil vlies behang oververven , welke verf kan ik het beste gebruiken?

Mvg

Jet

Hallo, Hoe kan ik een houten balken plafond maken, maar hoe het te bevestigen zodat je je de bevestiging niet kan zien.Veel mooie plaatjes en resultaten op internet, maar niet hoe je het kan maken.

rob

Goedendag
Ik heb me laten voorlichtten over een pot systeem verf dus gronden en afschilderen van mdf latjes u schilderafdeling rade aan flexa expert buitenlak ja ook buiten dorpel heb ik schhongemaakt opgeschuurd en gelakt Nu ben ik binnen met mdf af te lakken maar de 2 e keer zie bruine kleur door lak In eerste laklaag niet Hoe kan dit graag advies Liefst zsm ben nu aan schilderen u kunt mij ook bellen op 06——– graag snel staat stil op klus Bedankt alsvast Rob

Kim den Hollander

We hebben n betonschutting geplaatst.
Nu is onze tuin 80 cm hoger en willen ww weten wat we tussen de tuin en de schutting moeten plaatsen om de boel te stutten.
We hebben t zonder geprobeerd maar dat houden de betonnen platen niet.

j.de rooij - partecelier

Als man van 84 jaar wil ik vragen of er bij Gamma nog van die zware werk bretels verkocht worden. Ik heb er eentje, maar die is bijna versleten. M.v.g. Jan

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond