Deel dit artikel
-

Garmin Pay nu officieel in Nederland

Garmin, fabrikant van slimme horloges, introduceert samen met Mastercard en FitPay de betaaldienst Garmin Pay in Nederland. Garmin-gebruikers kunnen betalen met hun smartwatch, wanneer zij een Maestro betaalpas hebben van een van de diverse deelnemende Europese banken.

Garmin Pay werd eerder al in november 2017 geïntroduceerd, maar wordt nu ook beschikbaar voor Nederlandse consumenten met de Maestro betaalpassen van ABN AMRO en de Rabobank of een Mastercard creditcard van ICS.

Garmin is daarmee Apple en Google Pay voor. Beide betaaldiensten zijn nog altijd niet beschikbaar in Nederland.

Daar staat tegenover dat het marktaandeel van Garmin horloges nog erg klein is. Wel is Garmin Pay geïntegreerd in tien van de nieuwste Garmin slimme horloges. Alle gebruikers kunnen betalen bij de verkooppunten die beschikken over een betaalautomaat met een NFC (Near-Field Communication) scanner voor contactloze transacties.

Garmin Pay wordt formeel ondersteund door het Token Requester Management Platform van FitPay. Dit platform gebruikt ‘tokenisation’, een beveiligingstechnologie die de rekeninggegevens van kaarthouders vervangt door een unieke digitale identificator (token) om zo zwaarbeveiligde contactloze betalingen mogelijk te maken.

Uit een onderzoek van Mastercard uit februari 2018 blijkt dat ongeveer een kwart van alle Europeanen verwacht de contactloze ‘tap and go’-betaalfunctie van hun smartwatch, -armband, -sleutelhanger of andere ‘wearable’ betaalmiddelen te gaan gebruiken. Het aantal contactloze betalingen met Mastercard en Maestro is namelijk het afgelopen jaar met 145 procent toegenomen.

Deel dit bericht

36 Reacties

Lloyd

Net geprobeerd te activeren op mijn Garmin Fenix 5x plus. Helaas is er nog activatie mogelijk. (ICS MasterCard – ABN AMRO)

Frank

Heb net geprobeerd mijn Vivo-active 3 te koppelen aan Visa ICS kaart, die weer gekoppeld is aan de ING Bank, maar kreeg het bericht dat dit nog niet mogelijk was.

Patrick

Nav betichtgeving in pers de Garmin vivoactive 3 smartwatch gekocht vanwege contactloos betalen met AbnAmro Maestro en ICS Mastercard. Beiden worden (10nov 2018) in praktijk (nog) niet geaccepteerd door de watch

Erwin Boogert - Emerce

Wat lukt niet bij de inschrijving, aanmelding, koppeling?

Patrick

Bij het koppelen van de AbnAmro en ICS kaarten (vullen portemonnee) volgt na validatie de boodschap dat de banken van de betreffende kaarten Garmin Pay niet ondersteunen. Ik heb ondertussen zowel met AbnAmro als ICS contact opgenomen. Zij bevestigden beiden dat ze Garmin Pay inderdaad nog niet ondersteunen maar dat ze het wel gaan ondersteunen. Beiden echter konden/wilden niet zeggen vanaf wanneer. AbnAmro gaf aan misschien nog voor de feestdagen 2018. Niets concreets dus helaas.

Erwin Boogert - Emerce

Duidelijk, dankjewel.

Rob

Bij mij geeft de Garmin App aan dat bij Rabo maestro nu en mastercard binnenkort worden ondersteund. Als ik een maestro pas wil toevoegen moet ik echter een cvc code opvoeren en kun je geen IBAN nummer invoeren

René - Garmin Nederland

Hoi Rob, de Rabobank betaalpas (Meastro) kun je al activeren in Garmin Pay. Je hebt hiervoor je zogenoemde kaartnummer nodig. Deze staat niet op de pas. Waar je je Rabo kaartnummer kunt vinden zie je op https://www.rabobank.nl/smartwatch .
Het veld cvc-nummer kun je overslaan. Succes. Groeten, René

Bob

Ik heb de pas gekoppeld en mijn eerste betaling ermee gedaan, dit werkt top!
Ik lees dat er geen limiet is van 25 euro (zoals op je bankpas).

Maar waar ik benieuwd naar ben is dat ik als bij contactloos betalen met mijn pas af en toe de pas toch in de kaartlezer moet plaatsen en mijn pincode moet invoeren, dit hoeft bij betalen met mijn smartwatch nooit?
Met andere woorden, eenmaal gekoppeld aan mijn horloge kan ik altijd zonder pas op pad en betalen?

Patrick

Hoi Bob,
Daar ben ik ook benieuwd naar. Zou de toegevoegde waarde van een sporthorloge waar je contactloos mee kan betalen stevig ondergraven als je dan alsnog steeds je pasje(s) mee moet nemen. Inhoudelijk/functioneel verwacht ik eerlijk gezeg ook niet dat een pasje nog nodig zal zijn aangezien er in tegenstelling tot een plastic pasje op de ‘watchportemonnee’ een beveiliging zit middels een code die voldoende beschermt bij verlies of diefstal. Ik vermoed dan ook dat het banksysteem dusdanig is ontworpen dat in geval van een ‘Garmin payment’ nooit om een pas gevraagd zal worden. Maar ja, is slechts mijn verwachting… Ben benieuwd

PII

Ik probeer op mijn Fenix 5 plus de Rabo pas te activeren. Ik kan de instructie van de Rabobank volgend de hele procedure doorlopen maar uiteindelijk wordt de kaart helaas niet in het horloge toegevoegd aan de portemonnee. De Rabobank heeft beloofd hierin ondersteuning te leveren dus afwachten.

VerslaggEvert

Zelfde issues als PII, maar dan met de fenix 3 HR. In de app is onder dit device de wallet niet te vinden, en op de garmin site ( https://explore.garmin.com/nl-NL/garmin-pay/ ) wordt gemeld dat er maar een paar modellen dit onersteunen, waaronder dus niet de mijne.

René Dijk - Garmin Nederland

Hoi, ik kom heel wat vragen tegen. Zowel de Maestro betaalpassen van Rabobank en ABN AMRO moeten gewoon werken. Ook de ICS Mastercards werken in Garmin Pay. Dit zijn o.a. de Mastercards van ABN AMRO en de Bijenkorf (en sommige ANWB credicards).
VISA kaarten en andere betaalpassen werken helaas nog niet.
Het klopt dat je ook bij bedragen boven de € 25,- niet meer je pincode op de terminal hoeft in te voeren. De pincode heb je namelijk al ingevoerd op je Garmin smartwatch. Elke betaling wordt dan al gezien als een “contactloze betaling met pincode”. Sommige banken kunnen wel een limiet zetten op betalingen met je wearable. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van je bank.

PII

Beste René Dijk, verondersteld Garmin hier dat de gebruiker een fout maakt waardoor de pas niet in het horloge wordt toegevoegd ? Dan stel ik hierbij voor dat Garmin mijn Fenix 5 plus inregeld. De verzendkosten zijn dan uiterraard voor mijn rekening.

René Dijk - Garmin Nederland

Hoi PII, Als de Rabobank al heeft aangegeven dat ze er naar aan het kijken zijn dan komt het vast goed. Er zijn een paar uitzonderingen/situaties waarbij het wat moeizamer gaat en waarbij contact met de betreffende bank inderdaad noodzakelijk is. Ik zou dus nog even de reactie van de bank afwachten. Gr, René

Bob

Ik gebruik het nu vanaf 18 november, het werkt echt perfect, code is niet nodig.
Wallet wordt netje gelocked als de hs weg gevallen is (horloge af) en om de zoveel uur.
Erg blij met deze functionaliteit 🙂

PII

Het was een zware bevalling maar het kind is geboren. Kort gezegd: Alles werkt. Dank aan de Rabobank. Super!

ChillindoO

Hallo, heeft u een idee wanneer ING met dit soort contactloos betalen gaat werken?

Ben erg benieuwd naar een smartwatch die dat kan 🙂

Mvg

42plus

ABN pas te koppelan aan Garmin pay lukt, let wel op dat je je postcode aan elkaar invult (dus geen spatie tussen cijfers en letters)

Ruud - 1965

Beetje jammer dat Garmin reclame maakt met contactloos betalen (heb zelf de Forerunner 645 Music) maar dat juist de grootse bank van Nederland de ING nog niet te koppelen is. Ook de creditcard is niet te koppelen.
Iemand enig idee of dat not gaat gebeuren?

René Dijk - Garmin Nederland

Hoi Ruud, uiteraard zijn wij bezig met om zoveel mogelijk banken en creditcards aan te laten haken. Maar banken hebben ook hun eigen agenda en prioriteiten, dat is logisch. Er is vanuit veel partijen en dus ook ING interesse in Garmin Pay maar zijn er geen timings bekend wanneer bijvoorbeeld ook de ING live is. Gewoon nog even geduld hebben. Ik hoop dat je verder wel heel blij bent met de forerunner 645. Groeten René – Garmin Nederland

Ruud - 1965

Hoi Rene,
Ik ben verder wel tevreden hoor, loop al bijna 10 jaar met Garmin en de 645 is inmiddels al mijn 4e loopmaatje. We wachten het wel af.
Bedankt voor je snelle reactie. Gr. Ruud

Benny IJntema

Jeroen

ING heeft contactloos betalen met je smartphone. Kan het nog lang duren voor je met je smartwatch kan betalen? Garmin Pay…

Peter

Ik zie wereldwijd bankinstellingen die Garmin Pay ondersteunen. ING wacht het nog steeds af… deze week bij ING geprobeerd een helder antwoord te krijgen op de vraag of en zo ja vanaf wanneer ING Garmin Pay gaat ondersteunen. Ze kunnen (of willen) mij niet informeren.

Suzanne

Ik heb nu mijn eerste echte sporthorloge de 645 music. De Visa card van de ANWB werkt in ieder geval maar helaas de ING niet. ING vind het niet belangrijk genoeg om dat binnenkort te doen. Ze hebben nu net de Apple Pay (dus op de iPhone) ingevoerd na Google Pay voor de mobiel.
Ze hebben dan niet zoveel haast om iets anders te doen 🙁

RobH

Hi, ik heb vorige maand mijn ics bank op mijn vivosmart 4 geïnstalleerd. Heel goed te doen. Ik heb het uitgeprobeerd bij Disney Parijs. Werkt perfect! Ik wil ook graag mijn ING pasje toevoegen, maar dat kan nog niet. Wie heeft een idee wanneer dit mogelijk is?

GerardK

Sinds juni garmin pay op mijn Garmin VivoActive 3 Music. Maestro (RABO) en Visa erop staan. Beiden werken fantastisch, ook in het buitenland (vakantie). Soms vreemde gezichten, maar ook vele leuke reacties. Overigens moest is dus wel naar de RABO, omdat ING dit niet faciliteert en alleen zaken wil doen met Apple. Misschien reden om maar helemaal weg te gaan bij ING en geheel naar de RABO.

SayCheese

Sinds kort gebruik ik Garmin Pay op een Vivoactive 3. ABN-AMRO en Rabo werken prima, ICS/VISA (ANWB) helaas nog niet.
De ondersteuning vanuit ICS/VISA is zeer hulpvaardig, maar heeft nog niets opgeleverd. Alle kaartnummers zouden nog niet zijn doorgegeven… 😉
Garmin Pay werkt fantastisch, al na de eerste keer proberen wil je het niet meer missen. Zó werkt betalen anno 2020.
Maar… WAAR BLIJFT ING??
Taal nog teken. Geen plan, zelfs geen aankondiging dat ook deze grote bank Garmin Pay gaat ondersteunen.
COME ON, ING, AAN DE BAK!!

Suzanne

ICS VISA creditcard van de ANWB werkt prima! Helaas ING als grootste bank van Nederland laat het afweten, ze hebben andere prioriteiten zeggen ze. Tijdens hardlopen en wandelen heb ik altijd mijn horloge om en ben ik niet meer afhankelijk van mijn telefoon met ING erop.
Geprobeerd de MASTER creditcard van ING erop te zetten maar dat werkt dus ook niet. Alleen ICS creditcards met VISA en MASTER. Helaas ga je schamen ING, misschien toch maar gaan switchen van bankrekening…

Peter

Ik stap over naar Rabobank… ING is mij te laks, passief etc

Peter

Koppel ook eerst mijn Anwb visa card. Kan ik iig even testen. Tot ziens ING… Misschien lukt het jullie wel voor 2030….over een x aantal jaar is betalen met je watch een normaal verschijnsel… Maar dan zit ik al lang weer bij de Rabobank

Jeroen

Ik blijf bij ING maar open een Rabobank rekening en stort daar een bedrag op dat ik voorlopig genoeg met mijn Garmin Pay kan betalen. ING gaat het niet doen dan maar deze workaround.

Peter

Maar dan betaal je wel maandelijkse (extra) kosten voor betaalrekening

Peter

Net mijn ING MasterCard doorgeknipt en een ICS Mastercard aangevraagd 🙂

Steffen

waar ik wel benieuwd naar ben onder de gebruikers is hoe en hoe lang je de garmin tegen het apparaat mort houden. Abn pas geactiveerd maar betalen lukt maar niet. De pinautomaat maakt maar geen contact. Diverse winkels en apparaten geprobeerd

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond